Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 17.06.2011.
09:03
Alo A

"Šta će mi kuća kada Slobodana nema"

"Šta će mi ta kuća kad mi nema Slobodana! Ostala sam bez njega, ne treba mi ni taj plac", poverila se Mirjana Marković (68), udovica bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, bliskom prijatelju koji joj je saopštio da je Viši sud u Beogradu doneo presudu kojom se njoj i ćerki Mariji (sin Marko se odrekao dela nasledstva) oduzima pravo svojine nad kućom u Užičkoj 34 na Dedinju.

Mirjana Marković u Rusiji

"Markovićeva je u slučaju povoljne sudske odluke imala u planu da sporna kuća od 94 kvadrata sa 80 ari placa u Užičkoj bude deo njihovog placa i vile u Tolstojevoj 33, koja je njihovo trajno vlasništvo. Tačnije, između ta dva placa stoji samo neka stara limena kapija. Međutim, sada je rezignirano rekla: 'Otišao mi je Slobodan, otišao je i plac'", rekao je za "Alo" prijatelj Mirjane Marković, uz napomenu da Miloševićeva udovica i nema predstavu koliko je taj plac sada zapušten i zarastao u korov.


Mirjana Marković juče je iz Moskve u telefonskom razgovoru odbila da govori za "Alo" o samoj presudi. "Ne, ne želim ništa da komentarišem. Hvala vam što ste zvali, ali ne želim da govorim." Na pitanje da li planira da uloži žalbu preko advokata, ona je ovako reagovala: "Nemojte, do viđenja!"


Kako piše "Alo", Mirjana Marković trenutno ima zdravstvenih problema sa kičmom i preokupirana je pisanjem knjiga, ali će bez obzira na to uložiti žalbu na odluku suda.


Ćerka Marija Milošević juče nije bila dostupna za komentar.  

Vila u Užičkoj 34

"Gasprom" u vili u Tolstojovoj


Iako su predstavnici ruskog "Gasproma" prošle godine zakupili Miloševićevu vilu u Tolstojevoj 33 kako bi u njoj boravilo rukovodstvo te ruske firme, u taj objekat još se niko nije uselio.
"Ne znamo da li su Rusi odustali od zakupa ili još miruju. Kod njih se menjaju rukovodstva, pa je možda doneta neka drugačija odluka", rekao je izvor "Aloa".
Vrednost vile u Tolstojevoj 33 procenjena je na oko tri miliona evra, a takve kuće se mesečno iznajmljuju za 10.000 evra.

"Neko od političara ili ljudi bliskih njima hoće da u Užičkoj uzme plac za sebe ili da ga izda nekome sa zapada. Nekom iz Vašingtona, Londona, Pariza. Neće oni Ruse na Dedinju", rekao je sagovornik "Aloa" upućen u porodične prilike Miloševićevih.


Prijatelj porodice ogorčeno kaže da srpsko pravosuđe na ovaj način trenira strogoću nad Miloševićevom udovicom. "Mirjana im je šlag na torti, iako u Srbiji ima na hiljade nezakonitih privatizacija i na slobodi kriminalnih grupa koje pljačkaju ovu državu." On naglašava da je sporna kuća u Užičkoj 34 nekad bila pomoćni objekat kineske ambasade i da se u njoj nalaze samo neki agregati.


"To nije nikakva vila, već obična kuća od betona u kojoj su spavali ložači. Nalazi se na placu koji je u rezidencijalnoj zoni, zbog čega ne smeju da se grade velike zgrade kako ne bi narušile ambijent", dodaje on i kaže da je Milošević taj plac kupio da bi se "šetao".


Podsetimo, Milošević je kuću i plac u elitnom delu Beograda 1999. godine kupio za svega 9.500 maraka. Zanimljivo je da je na sudu ceo kompleks procenjen na 12 miliona dinara (120.000 evra), što je nerealna cena, pošto ar placa u toj zoni košta 100.000 evra.


Podsetimo, u Tolstojevoj 33 do kraja aprila 2009. živeo je Sreten Jocić (47) zvani Joca Amsterdam, koji je tada uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Ive Pukanića, vlasnika hrvatskog nedeljnika "Nacional".

Šešelj u komisiji


U Komisiji za stambena pitanja Vlade Srbije iz 1999. koja je dodelila vilu Miloševiću bili su Vojislav Šešelj, njegov pravni savetnik Zoran Krasić iz SRS-a, Branislav Ivković i Živka - Cica Knežević. Međutim, niko od njih nije saslušan tokom desetogodišnjeg procesa. Zoran Krasić samo je juče kratko rekao da se ne seća kako je Miloševiću dodeljena vila.
"Sećam se dodele vile Ružici Đinđić, Borisu Tadiću, ali za Miloševića se ne sećam", rekao je Krasić.
Branislav Ivković, predsednik stambene komisije koja je Miloševiću dodelila spornu kuću i plac, rekao je "da je narod Srbije ovom presudom rešio sve svoje probleme". "Sada se i standard podigao, roditelji mogu deci da kupe patike, svi bolje žive", rekao je Ivković.

POVEZANE VESTI

Petak 17.06.2011. 09:19
Na slici nije vila u užičkoj 34 jer tamo je kućica vlasnice koja joj je oteta 1945 godine. Na slici je vila u Tosltojevoj 33 koja je takođe oteta vlasniku 1945 a siroti Milošević "otkupio" po svom zakonu za 10.000 DM. Posle Mira izdavala Joci Amsterdamu za 10.000 EUR mesečno, a kada je on uhapšen preuzeli o Miri brigu Rusi za iste pare jer skup je život u Moskvi. Sada bi u restituciji trebalo vratiti Miri onih Slobinih 10.000 DM ( 5000 EUR ) i kuću vratiti u naturi pravim vlasnicima. To je samo jedan od slučajeva kojima će biti zatrpan Sud u Strazburu, tako da Srbija nikada neće videti EU. Kakav bre Mladić i Hadžić, restitucija je razlog što nas nema ni blizu kapije EU. Šareni gadovi.
Petak 17.06.2011. 10:23
Обожавам ваше ''непознате'' и ''неименоване'' изворе.
Petak 17.06.2011. 20:48
Slobica je pokrao pola drzave , tako da ta kuca je kap u moru. A ja bi pitao ove zute lopove. Zasto sada Srbijom haraju banditi iz Milosevicevog rezima?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online