Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 01.08.2016.
16:19
Vestionline, Alo.rs A

Miloševićeva vila u mraku

Vila Slobodana Miloševića u Tolstojevoj 33 na beogradskom Dedinju u potpunom je mraku, jer je u kući isključena struja zbog duga, saznaje "Alo".

Medija Centar Beograd
Da li će uspeti da proda vilu? Mira Marković

Kako navodi naš dobro obavešten izvor, Slobinoj udovici Mirjani Marković (76) struja je isključena zbog duga od 4.700 dinara iz 2011. godine.

- Prijatelj porodice je zaboravio da plati taj dug, ali ih pet godina niko nije dirao. Dug je sada platio prijatelj Marije Milošević, Slobine ćerke, ali nadležni još nisu uključili struju iako je urgirano sa više strana. One su šokirane činjenicom da im je kuća u mraku zbog minornog duga. Inače, one su taman planirale da renoviraju kuću zbog prodaje, a strahuju da im se sada u vili nešto ne zapali ako čovek koji pazi kuću upali tamo sveću - naveo je sagovornik lista "Alo" upućen u porodične prilike Miloševića.

Kako saznaje list, Mirjana Marković ima ozbiljnog kupca iz inostranstva, koji je spreman da za vilu kešira dva miliona evra, koliko udovica pokojnog predsednika SRJ traži.

- Vilu prodaje preko neke agencije, a čovek čije ime trenutno ne mogu da otkrivam je biznismen, pošto je Miri bitno da nije neko sa kriminalnom reputacijom - otrkiva izvor lista.

Pare će deliti Mira i Marija

Pravni naslednici Slobine vile su Mirjana Marković i njena ćerka Marija. Miloševićev sin Marko se svog dela odrekao u korist majke, ali je zadržao pravo na deo porodične kuće u Požarevcu. Posle Miloševićeve smrti, dve trećine uzela je Mira, a jednu trećinu njena ćerka Marija, koja je dala saglasnost za prodaju. Kako saznajemo, Marija Milošević živi povučeno na Cetinju i druži se samo sa najbližim prijateljima. U kontaktu je sa majkom, ali ne namerava uskoro da dođe u Srbiju.

Inače, Mirjana Marković već 13 godina prodaje vilu od 900 kvadrata, sagrađenu na placu od 21 ara u kojoj niko ne živi od februara 2000, od kada je otišla u Moskvu. Od kuće je uknjiženo 350 kvadrata, dok je 500 kvadratnih metara u postupku legalizacije. Udovica Slobodana Miloševića spustila je proletos cenu vile na Dedinju, pa umesto nekadašnjih 4,2 miliona evra, sada za ovu luksuznu nekretninu traži dva miliona.

Markovićeva je kuću ranije oglašavala preko neke agencije i tražila čak pet miliona evra. Kasnije je cenu spustila na 4,2 miliona evra, a zatim na četiri miliona, jer objekat zahteva renoviranje, da bi cenu naglo oborila zbog manjka zainteresovanih.

Vila koja je sagrađena 2000. ima 10 spavaćih soba, šest kupatila, dve sobe za prijem, dve recepcije i lift. Podeljena je na četiri nivoa - niže prizemlje, prizemlje, sprat i potkrovlje, koje treba adaptirati. Nema centralno grejanje, već klimatizaciju. Ima tavan, koji treba adaptirati i legalizovati. Milošević je ugovor o otkupu vile sklopio na 38 i po godina, a tada je upisao hipoteku u korist banke. Međutim, 1994. isplatio je kuću u celosti, a vredela je tadašnjih 7.381,502 dinara (2.000 maraka). Cena je bila daleko niža od tržišne, za jednu trećinu ili jednu četvrtinu, jer je to bilo vreme velike inflacije, pa su stanovi otkupljivani za bagatelu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online