Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
26
Četvrtak 16.06.2011.
09:42
Vestionline A

Brisel Tomi ne postavlja ultimatume

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da Evropska unija dalje integracije Srbije nije uslovila nikakvim ultimatumom po pitanju Kosova i Metohije.

Tomislav Nikolić veruje da Kosmet neće biti uslov za ulazak u EU

"Do sada niko iz EU nije Srbiji postavio ultimatum i rekao 'ako ne odustanete od Kosova, nećete ući u EU. Srbija želi da bude članica EU, i Srbija se nije odvojila od Kosova", rekao je Nikolić za bečki dnevnik "Prese".

Nikolić je juče u Beču potpisao sporazum o saradnji sa desničarskom Slobodarskom partijom Austrije (FPO).

Komentarišući ideje o eventualnoj podeli Kosmeta, Nikolić je naglasio da je takav potez suprotan Ustavu Srbije, ali da predstavlja mogućnost za jedan novi dijalog.

"U delu Kosova u kojem žive Srbi Albanci nemaju vlast, i teško je zamisliti da će tamo ikada imati vlast, kao što Srbija nema više moć u Prištini i neće biti moguće da je ponovo uspostavi", rekao je on.

“Karadžić? Pa, tada sam bio radikal“

Povodom hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića i konstataciju da je 2008. kada je uhapšen Radovan Karadžić protestovao u Beogradu, Nikolić je podsetio da je tada predvodio Srpsku radikalnu stranku koja je iznela protest na ulice.

"Međutim, radikali nikada nisu imali želju da dođu na vlast. SNS je nešto drugo. Mi smo proevropska partija i izručenje Mladića je jedan uslov u procesu pridruživanja. Ako bi stali protiv EU ne bi mogli da pobedimo na izborima u Srbiji. Zbog toga nismo želeli da protestujemo", objasnio je on.

Nikolić je naveo i da je njegovo lične mišljenje o tome nevažno. "Karadžića sam lično poznavao, a Mladića nikada nisam ni sreo. Mnogo je važnije šta mora da učini država. Moramo da poboljšamo naše međunarodne odnose i obavimo naše zadatke", rekao je on.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.06.2011. 09:54
Томо, ти си ништа друго до нови борис са другим именом! Пази, "нису нам поставили услов"...!? Касно ли је да га поставе за годину или 5, можда 10...? Проевропски борис, проевропски тома а Србија на нивоу Свазиленда...уби нас то ваше проевропејство!
Četvrtak 16.06.2011. 10:24
Не знам што Радикали овде толико пљују ? Сам Војислав је једном рекао, у ствари више пута, само се будала не мења. Да, Тома жели власт, зато се и бави политиком ваљда ? Зато се и остали из СРС - а баве политиком. Е сада, ви имате оне вечне посланике, по босанској линији, знате који су. Па онда оне по хијерархиској, знате и њих. Па имате ове који су сада у власти у управним одборима. Ајде мало гледајте своје двориште и будите добри са ДС -ом да вас не забрани по Чединој препоруци.
Četvrtak 16.06.2011. 10:27
Ovaj ljigavac pokušava da se poveže sa desnicom u Evropi kao što su Radikali povezani sa Le Penom. Samo je razlika što su nam Francuzi vekovni prijatelji, a Austrijanci neprijatelji koji prate mapu Ota fon Habzburga sa Srbijom od Vranja do Dunava. Što se Kosmeta tiče valjda je jasno da ni Prepošteni Tomislav ni car Boris ne smeju da spomenu rezoluciju EU od 19 januara gde lepo piše u tački 5 da razgovora o statusu nema i u tački 7 da Srbija mora da rasformira svoje paralelene organe na Kosmetu. Tačno je da to nije uslov, jer kada je nešto uslov onda piše i šta se dobije kada se uslov ispuni, a ova rezolucija je NAREĐENJE bezuslovno. Dolazi trenutak istine.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online