Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 22.09.2015.
10:36
alo.rs A

Holanđanka odgovara na optužbe: Šešelj je psihopata, laže da sa Tomom imam dete!

Vojislav Šešelj je psihopata i dobiće tužbu za laži o mojoj porodici, poručila je Holanđanka Elizabeta Farel, koju je lider radikala javno označio kao majku vanbračnog deteta šefa države Tomislava Nikolića.

Tanjug
Lider radikala još jednom "udario" na kuma Tomu: Vojislav Šešelj

Naime, Šešelj je  ispričao za list "Alo!“ da je Elizabeta pre 11 ili 12 godina dobila ćerku iz vanbračne veze sa Nikolićem i da je u Srbiji boravila kao gost Srpske radikalne stranke dok je on bio u Hagu, a stranku vodio Nikolić!

On kaže da mu je ovu informaciju otkrio sveštenik Vojislav Bilbija iz roterdamske parohije, koji ga je pričešćavao u pritvoru. Šešelj kaže da je pre njega ceo SRS uveliko znao o ovoj Nikolićevoj vanbračnoj avanturi, a da sada i ceo Beograd o tome bruji.

Dok kabinet predsednika Srbije ćuti o Šešeljevim optužbama, “prozvana” Holanđanka, inače novinarka, za “Alo!” poručuje da će tužiti lidera radikala zbog iznošenja “neverovatnih laži”.

- Pošto se ovaj razgovor sigurno snima, iskoristiću priliku da kažem i vama i bezbednosnim službama i Vladi Srbije da mi je žao što je do ovoga došlo. Očigledno je da gospodin Šešelj u poslednje vreme ima probleme sa zdravljem, kako fizičkim, tako i mentalnim. Očigledno on više ne zna šta radi ili je reč o tome da se s nekim dogovorio da priča ovakve stvari. Mogu jedino da potvrdim da sam za gospodina Šešelja prevela medicinske dokumente s holandskog na srpski. Šešelja sam indirektno jako dobro upoznala. Prevodeći njegovu lekarsku dokumentaciju iz Haga, jako dobro sam upućena u to šta se dešava u njegovoj glavi jer tamo su bili izveštaji psihologa, psihijatara - tvrdi Holanđanka.

Elizabeta Farel kaže da poseduje njegove medicinske nalaze gde se jasno navodi dijagnoza - psihopatija. Kako kaže, ovo što je on izneo u javnost nema veze s istinom.

Upitana o poznanstvu s Nikolićem, ona je rekla da njega ne poznaje lično.

- Srela sam ga jedanput, i to u vezi s prevodom Šešeljeve dokumentacije. Od kada se SRS raspao, nemam nikakve kontakte s ljudima iz SNS-om, dakle ni s Nikolićem niti s Vučićem. Ne podržavam njihovu politiku, baš kao što ne podržavam ni SRS. Ja sam levičar. Saradnja sa SRS-om je bila isključivo u domenu prevođenja - objašnjava Farelova.

Iako je Šešelj ispričao da je ona kao veliki zaljubljenik u Srbiju postala pravoslavni vernik i da je sveštenik Bilbija čak krstio njeno dete, gospođa farel kaže da je to još jedna njegova izmišljotina.

- Pa ja sam ateista. Jesam poreklom Jevrejka, ali nisam religiozna. Tog Bilbiju jesam nekoliko puta srela, i to je sve. Očigledno je da Šešelj ovakvim lažima hoće da uništi život deteta koje nema veze ni s kim iz vrha države. Mnogo sam uznemirena zbog svih ovih stvari i mislim da ću vrlo brzo da odem iz zemlje. Ovo ne mogu više da trpim - rekla je na kraju Elizabeta Farel uz molbu da je ne pitamo ništa više iz njenog privatnog života.

Vapaji s aerodroma

Šešeljevu teoriju o Nikolićevom vanbračnom detetu poduprla je i funkcionerka SRS-a Nataša Jovanović, koja je Elizabeti Farel bila svojevrsni domaćin dok je ova boravila u Srbiji. Jovanovićeva je ispričala da je Holanđanka nekoliko meseci posle toga imala neprijatnost na beogradskom aerodromu jer zbog birokratije nije mogla da uđe u zemlju.

- Nikolić je bio vidno usplahiren kada mi je rekao da mu ona uporno šalje poruke s beogradskog aerodroma, gde je zadržana u prihvatnom centru za strance. Striktno je insistirala da se vidi s njim, ali on je poslao mene. Videla sam se tada s njom, bila je iscrpljena i umorna jer je tu provela već dva ili tri dana. Nisam ništa mogla da uradim. Vratila sam se u Skupštinu da ga izvestim, a on mi se tada poverio da od nje dobija brojne poruke u kojima mu saopštava da je s njim ostala u blagoslovenom stanju - ispričala je Jovanovićeva.

Elizabeta Farel negira da se ovaj događaj uopšte desio.

- Priznajte da je smešno sve to što ona tvrdi - kratko je prokomentarisala.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.09.2015. 11:49
Gde Nikolic, taj ne zna ni obican govor da sklepa. Oni njegovi klipani ko zna ciji su...
Utorak 22.09.2015. 10:56
gde ima dima..tu ima i vatre..xe,xe
Utorak 22.09.2015. 15:04
Како Црногорци називају ванбрачно дете ? Дело незнаног јунака .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online