Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 17.03.2011.
13:04
Đ. Barović - Vesti A

Mladićevog šuraka oterali u ludnicu

Jedan od šuraka generala Ratka Mladića proteran je iz Srbije kad je odbio da izda svog zeta i nekadašnjeg komandanta snaga bosanskih Srba, a drugi je završio u - ludnici!

Ratko Mladić
 

Informaciju o ovome prvi je, za govornicom Skupštine Srbije, obelodanio šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović, a "Vesti" otkrivaju brojne, nepoznate pojedinosti priče u koju su uključena braća Bosiljke Mladić, Miroslav i Vukašin Jegdić.


- Miroslav je državljanin Makedonije, ali je pre desetak godina tamo sve rasprodao i preselio se u Srbiju, gde je odmah zatražio državljanstvo. Uz pomoć brata Vukašina, u Moštanici kod Beograda je sazidao kuću, a lovci na Mladića su mu prošle godine obećali da će, ako bude sarađivao, odmah dobiti papire, ali i potpunu zaštitu. Međutim, Miroslav ih je odbio. Nije prošlo par meseci, a vlasti u Srbiji su bez ikakvog osnova donele odluku o njegovom proterivanju i on je sada kod nekih prijatelja u Makedoniji - kaže Miloš Šaljić, advokat porodice Mladić.


Još jezivija sudbina je zadesila Miroljubovog brata Vukašina! Reč je izbeglici iz Hrvatske koji je tamo prošao pravu golgotu, zbog čega je i psihički oboleo. U Srbiji je pokušao da počne nov život, pa je prvi od Bosiljkine braće u Moštanici sazidao kuću, zatim se oženio i dobio sina koji sada ima oko 14 godina.


- Njemu su ponudili lažni identitet i da bira zemlju gde će se preseliti sa porodicom, samo da im pomogne u hvatanju Mladića. Kada ih je odbio, na krajnje neobjašnjiv način je završio u nekoj kafani, mada su svi znali da zbog psihičkih problema ne sme da popije ni čašicu pića. Ubrzo je prebačen u psihijatrijsku bolnicu i tamo se i sada nalazi - objašnjava Šaljić.
 

Todorović: Vlast udarila na decu i žene

Zamenik predsednika SRS Dragan Todorović kaže da nije lično u kontaktu sa porodicom generala Mladića, ali da mu se često obraćaju za pomoć.
- Često mi se obraćaju za pomoć, kao i svi oni koji ne mogu da izađu na kraj sa progonom režima. Pokušavam da im pomognem svaki put kada mogu jer su na udaru vlasti u Srbije uglavnom deca i žene iz ove familije - kaže Todorović.                    B. R.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.03.2011. 13:06
...dole fasshisti...ima li bre neko u Srbiji snage da otera ovu bagru?....
Četvrtak 17.03.2011. 13:12
Eto, sada su žuti sami udarili meru, pa kada dođe vreme neće moći da traže milost, nego će takvi postupci biti normalni i po zakonu. Što im je kraj bliži oni sve nehumaniji, što se kaže u narodu kao prema glavi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online