Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.02.2011.
01:17
Blic, Alo A

U Vladi sedam ministara manje

Demokratska stranka smatra da bi najbolje bilo postići sa koalicionim partnerima dogovor oko Vlade koja ne bi trebalo da ima više od 20 mesta, što bi značilo smanjenje za sedam mesta u Vladi, pišu beogradski mediji.

Na sednicama Vlade trebalo bi da bude sedam ministara manje
 

Razgovori o modelu smanjenja Vlade trebalo bi da budu održani danas, posle čega bi do kraja nedelje i zvanično bila objavljena odluka o promenama u Vladi.

Kada je reč o modelu, u DS smatraju da bi on bio mešavina promena ministara i ukidanja nekih resora.
 

"Ideja je da bi trebalo pripojiti Ministarstvo vera resoru državne uprave, a ljudska prava Ministarstvu pravde“, kaže sagovornik lista iz DS.

Predlog bi trebalo da bude predstavljen koalicionim partnerima iz SPS i G17, ali nije poznato da li će to direktno uraditi premijer Mirko Cvetković u razgovoru sa liderima vladajuće kolaicije ili će konsultacije biti sprovedene telefonski. Za sada je poznato da su najbliži odlasku iz Nemanjine 11 ministri poljoprivrede i energetike Saša Dragin i Petar Škundrić.
 

U SPS su u nekoliko navrata poručili da su spremni na smanjenje Vlade i da očekuju predlog koalicionih partnera. Sa druge strane, G17 će insistirati na izboru Stankovića za ministra zdravlja, kao i na tome da zadrže Ministarstvo ekonomije.
 

Verko menja Dinkića?
 

Novi kandidat Unije regiona Srbije za ministra ekonomije je i gradonačelnik Kragujevca

Veroljub Stevanović, saznaje "Alo“, iako lider URS-a Mlađan Dinkić nije želeo da otkrije imena kandidata za svog naslednika u vladi!
 

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Nebojša Ćirić, koji se do sada pominjao kao glavni kandidat za Dinkićevog naslednika, dobio je tako u Verku ozbiljnog konkurenta.

"Dinkić se ozbiljno dvoumi između njih dvojice. Ćirić jeste bio njegov najbliži saradnik godinama i Mlađa mu veruje, ali Stevanović važi za uglednog i uspešnog privrednika i ozbiljnog čoveka. Dinkić posebno ceni Stevanovićevo angažovanja oko Ujedinjenih regiona Srbije. Na mestu naslednika Verice Kalanović u NIP-u već je viđen član gradskog veća G17 plus Miroslav Čučković, dok je Zoran Stanković jedini kandidat za ministra zdravlja. I mi ga se nećemo odreći bez obzira na kritike koje dolaze iz DS-a", otkriva sagovornik "Alo" blizak vrhu Unije regiona Srbije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online