Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Nedelja 13.02.2011.
07:19 >> 16:17h
Vestionline A

Danas vojna vežba "Ušće 2011"

Više hiljada građana okupilo se danas na Ušću u Beogradu kako bi videli vojnu vežbu koju izvodi oko 1.000 pripadnika raznih rodova Vojske Srbije, a povodom 15. februara, Dana državnosti i Dana Vojske Srbije. U skolpu vežbe Beograd su nadletali i avioni VS, koji su prethodnih nekoliko dana parali nebo spremajući se za paradu.

Prikazu osposobljenosti i opremljenosti Vojske Srbije "Ušće 2011" prisustvuju najviši predstavnici državnog i vojnog vrha, predsednik i premijer, Boris Tadić i Mirko Cvetković, ministri odbrane i unutrašnjih poslova, Dragan Šutanovac i Ivica Dačić, kao i načelnik Generalštaba vojske Srbije Miloje Miletić.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Miloje Miletić izjavio je danas da je vojna vežba "Ušće 2011" uspešno izvedena i njen osnovni cilj je bio da se prikaže osposobljenost jedinica Vojske Srbije, koje će učestvovati u mirovnim operacijama u inostranstvu.

Miletić se zahvalio velikom broju građana koji prisustvovali vojnoj vežbi na Ušću.
 

Vojska Srbije spremna za mirovne misije

Na vežbi "Ušće 2011" učestvuju pripadnici Specijalne brigade, Rečne flotile, Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Vojne policije i jedinica ABHO (atomsko-biološko-hemijska odbrana).

Javnosti se prvi put prikazuju tri jedinice za učešće u multinacionalnim mirovnim operacijama UN: motorizovana pešadijska četa, vod Vojne policije i vod ABHO, čija je priprema počela februara 2010. godine.

Posle vojne vežbe građani će na Ušću moći da vide defile vojnih zastava i repliku pukovskih zastava, kao i da razgledaju naoružanje pešadije, oklopnih jedinica i artiljerije, a očekuje se i nalet avijacije. 

U letačkom delu programu učestvovali su avioni MIG-29, Galebi G-4 i Lasta, kao i helikopteri Gazela, Gama i MI 8. 

Dodik: Podržavamo Srbiju u očuvanju teritorijalnog suvereniteta

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predsedniku Srbije Borisu Tadiću, u svoje i ime građana RS, Dan državnosti Srbije.

"Vama, i svim građanima Srbije, želim da nastavite sa razvojem i jačanjem države i društva političke i ekonomske stabilnosti, regionalne saradnje i evropskih integracija. Veoma sam zadovoljan što smo u prethodnom periodu dodatno osnažili i poboljšali naše sveukupne odnose i zajedničkim naporima, kroz brojne projekte, konkretizovali Sporazum o specijalnim paralelnim odnosima", navodi se u čestitki.

Dodik je istakao je da će RS nastaviti da podržava Srbiju u njenim demokratskim i legitimnim aktivnostima na očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.02.2011. 07:23
То што ће се видети на паради, то је све што је остало од Војске Србије. Сви ови наведени су учествовали у њеном разарању и свођење на испоставу Националне гарде Охаја.
Nedelja 13.02.2011. 09:09
stize im pojacanje iz srpskog lovackog udruzenja...
Nedelja 13.02.2011. 10:04
битно је имати српску власт, ми смо сви војници и бранићемо своја огњишта а никада Афганистан и Ирак, то што ови раде је понижење за наше пале борце.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online