Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 10.12.2010.
01:29
pressonline.com A

Tadić tražio smenu Vuka Jeremića!

Predsednik Srbije Boris Tadić tražio je od premijera Cvetkovića da smeni šefa diplomatije Vuka Jeremića jer ga nije konsultovao oko bojkota Nobelove nagrade, ali je potom odustao od tog zahteva!

Da li je Nobel označio kraj jednog divnog prijateljstva: Vuk Jeremić (levo) i Boris Tadić

Kako navodi beogradski “Pres“, saradnici su predsednika Tadića ubedili da bi u ovom trenutku smena ministra spoljnih poslova bila mnogo veća šteta nego korist.


- Predsednik Tadić je bukvalno poludeo kada je čuo da je Jeremić sam odlučio da bojkotuje Nobela. Pozvao je premijera Cvetkovića i zatražio od njega da odmah smeni Vuka, jer je ovakvom odlukom ugrozio evropske integracije koje su nacionalni prioritet broj jedan - navodi sagovornik "Presa".

Prema pisanju "Presa", niko u vrhu vlasti nije znao da će Jeremić doneti odluku o "bojkotovanju Nobela":

- Oko te odluke da se ne ide na dodelu Nobelove nagrade Jeremić se nije konsultovao ni sa kim. Ni sa Vladom, ni sa predsednikom. Čak ni Božidar Đelić nije znao da je Jeremić ovu odluku doneo na svoju ruku, pa je dao izjavu da je odluka da se bojkotuje Nobel u skladu sa državnom politikom Srbije. Nastao je čitav haos zbog jedne nesmotrene odluke... - prenosi izvor "Presa".

Situacija oko dodele Nobelove nagrade za mir, izgleda, mogla je i drugačije da bude rešena.

- Da je bilo pameti, Vuk je na dodelu Nobela mogao umesto ambasadora da pošalje niže sekretare i tako reši i problem odnosa prema Kini i odnosa prema EU. Ovako smo pretrpeli ogromnu štetu... - tvrdi izvor "Presa".

Cvetković: Taktički potez?!

Premijer Mirko Cvetković rekao je u Birselu da je odluka o bojkotu dodele Nobelove nagrade za mir "taktički potez za dostizanje evropske integracije"?! On je u Briselu objasnio da "možda tako ne izgleda, ali takva odluka ne predstavlja skretanje Srbije s puta ka uključivanju u EU".

S druge strane, Evropski komesar za proširenje Štefan File posle sastanka sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem ponovio je da EU žali zbog takve odluke Srbije, od koje se očekivalo da koordiniše svoj stav sa spoljnom politikom Unije.

POVEZANE VESTI

Petak 10.12.2010. 01:42
...gade mi se ovi....a mislim i svakom ko je Srbin....
Petak 10.12.2010. 02:08
U pravu ste ljudi, pravi cirkus ! Al je Cvetković taktičar do moga! Da nije za plakanje bilo bi za smejanje! Jeremić, je izašao iz Harvarda, i on kao ministar spoljnih poslova čisto zna(a i svaka budala) da odluke tog ministarstva nisu rezultat ministra nego Generalnog političkog štaba (kao u vojsci gde poručnik ne odlučuje nego postupa po narađenju): to jest Tadić i njegovi savetnici! Drugo, već mesecima je američki sekretarijat za spoljnu politiku indirektno izrazio želju da bi bilo bolje da se Jeremić smeni pošto mnogo smara i koči na sceni Ujedinjenim Nacijama iako njegovi potezi nemaju neku efikasnost. Znači bolje da se on istera zbog nadmetnute greške nego zbog narađenje i Wašingtona
Petak 10.12.2010. 07:16
Ovdje obojicu treba smijeniti!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online