Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 27.10.2016.
10:13
Tanjug, Vestionline A

Uhapšen špijun iz policije koji je radio za strane službe

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potvrdio je u četvrtak da je uhapšen visoki funkcioner Uprave kriminalističke policije koji je odavao poverljive informacije stranim službama.

Tanjug
Nebojša Stefanović (desno) potvrdio hapšenje

Stefanović je izjavio da je uhapšeni pod nadzorom i da očekuje da tužilaštvo preduzme dalje korake.

Stefanović je, gostujući u jutarnjem programu televizije Pink, rekao da je završena prva faza istrage i da je ta osoba pod kontrolom i da ne može da učini nikakvu štetu.

On zbog istrage nije želeo da saopšti njegov identitet.

- Posebno velika opasnost je bila u tome što uprava Uprava kriminalističke policije predstavlja srž policije u borbi protiv kriminala i organizovanog kriminala - rekao je Stefanović za televiziju Pink.

Kako se navodi na sajtu te televizije, kada je policija otkrila da je uhapšeni imao neprijavljeni kontakt i komunikaciju sa predstavnicima stranih službi, obaveštena je Bezbednosno-informativna agencija i on je praćen.

Na pitanje koji je bio cilj saradnje funkcionera UKP-a sa stranim službama, Stefanović je odgovorio da ne može da kaže da je ta osoba dobijala novac, ali da je kontakt ostvarivan kako bi dobio "neku vrstu zaštite".

U interesu istrage, Stefanović nije hteo da precizira o kojoj stranoj obaveštajnoj službi zapadne zemlje je reč.

- Tužilaštvo će pokrenuti postupak kada proceni da je trenutak, ali nema bojazni, jer je osumnjičeni pod kontorolom - rekao je on i dodao da je time poslata važna poruka da strane obaveštajne službe ne mogu u Srbiji da rade na način koji "nije oficijalan i ne predstavlja saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala".

Sve je dokumentovano

Ministar je naveo da je susret tog funkcionera sa obaveštajcem strane bezbednosne službe, koji nije državljanin Srbije, detaljno dokumentovan i da je o tome poslata direktna poruka "onima koji to treba da znaju".

- Poslata im je jasna i direktna poruka i svi koji treba da znaju šta se dogodilo, to i znaju. Tu nema dileme. Naša država je zaštitila svoj obraz i ugled i poslala jasan signal da takvo ponašanje u našoj zemlji ne može da se toleriše, niti će se tolerisati - rekao je Stefanović.

Stefanović je dodao da će tek nakon završetka istrage imati više podataka o tome ko je sve učestvovao u pokušaju puča u Crnoj Gori i šta su bile namere tih ljudi.

- Opsežniju istragu radile su crnogorske službe. Mi smo uočili delovanje ljudi koji pripadaju desničarskim organizacijama i koji su malo ekstremniji - rekao je Stefanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online