Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 16.02.2013.
21:54
Alo A

Devetogodišnji brat ugušio sestru?

Dvogodišnja devojčica S.S. pronađena je mrtva u kući u romskom naselju u selu Prćilovica u kojoj je živela sa porodicom.

Foto: Arhiva
 

Okolnosti pod kojima je dete preminulo još uvek se utvrđuju, ali preliminarni nalazi obdukcije urađene po hitnom postupku u niškom Zavodu za sudsku medicinu ukazuju na sumnju da je smrt nasilna i da je najverovatnije nastupila kao posledica gušenja.

Prćilovica - “regrutni centar” prosjaka

Siromašno romsko naselje u aleksinačkom selu Prćilovica u policijskim analima već godinama važi za “regrutni centar” prosjaka na jugu Srbije, čiji su pojedini stanovnici bili sumnjičeni za ovu nelegalnu rabotu i prodaju dece radi prosjačenja. Jedna šestogodišnja devojčica iz ovog sela teško je povređena kada je prošle godine propala kroz ventilacioni otvor u Podzemnom prolazu u centru Niša, dok joj se majka, kako se sumnja, bavila prosjačenjem u Nišu.

- U momentu tragedije, u petak oko 14 časova, devojčica se nalazila u kući sama sa starijim bratom D.S. (9). Obdukcijom je utvrđeno da sigurno nije došlo do gušenja hranom pa se ne isključuje ni mogućnost da joj je možda on naneo fatalne povrede, mada za tako nešto trenutno nema dokaza. Policija od dečaka nije mogla da dobije objašnjenje šta se desilo, jer je praktično izneo više verzija događaja, kaže za naš list izvor blizak istrazi. Da li je do tragedije došlo slučajno, u toku igre, ili na neki drugi način, biće poznato tek po okonačnju istrage i dobijanja rezultata svih analiza.

D.S. koji je krivično neodgovoran jer ima manje od 14 godina rešenjem Centra za socijalni rad u Aleksincu odmah je izmešten iz porodice i smešten je u Dom za nezbrinutu decu dok se slučaj ne rasvetli, zajedno sa drugom sestrom A.S., koja ima samo godinu dana.

- Suprug je izašao da kupi da jede a ja sam bila sam kod lekara jer sam trudna i očekujem da se porodim. Došli su po mene i doveli me u policiju u Aleksincu, gde sam saznala da je S.S. preminula. Ne znam šta se desilo, dete je bilo zdravo. Tu je sedelo na krevetu jelo je salamu i hleb i pilo je sok. Moj sin D.S. (9) je rekao da joj je udario šamar i da je pala. Ja dok sam bila kući nikada nije mogao da je udara, ali kada nismo bili tu možda ju je tukao, kaže majka nastradale devojcice Vajda Ramadani. Telo devojčice na kauču u sobičku siromašne kuće u romskoj mahali ovog aleksinačkog sela, pronašao je otac devojčice po povratku kući nakon čega je odmah alarmirao Hitnu pomoć koja je potom pozvala policiju.

-On je mislio da je još živa pa je pokušavao da je osvesti. Došla je Hitna pomoć, dali su joj i neku injekciju da pokušaju da je održe u životu ali je već preminula. Očajna sam i ne prestajem da plačem jer je nema moje male devojčice. Uzeli su mi i moju drugu ćerku A.S. i odveli je u dom. Molila bih da mi je vrate. Ona je beba i još sisa, neće drugo mleko da pije. Ne znam šta ću da radim od tuge, jedino da uzmem konopac da se besim, kaže Vajda.


Kako novinari saznaju, porodica je korisnik usluga Centra za socijalni rad iz Aleksinca, preko koga prima socijalnu pomoć, ali u ovoj ustanovi nije bilo moguće dobiti komentar vezano za ovu treagediju.

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.02.2013. 07:39
Tuge i žalosti, izgleda da su znali da to dete bije bebe....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online