Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 26.04.2014.
16:22
M. Todorović - Vesti A

Tri verzije lažljive majke

U sudsko-tužilačkoj istrazi tragedije u selu Bankovac, kod Aleksinca, gde se u sredu pre podne u nabujaloj Turijskoj reci utopilo dvoje dece, pravosudni organi pokušavaju da dođu do saznanja kako se nesreća dogodila.

Majka stradale dece tri puta je menjala iskaz o tome šta se zaista dogodilo
 

Kako nam je rečeno u Osnovnom tužilaštvu u Aleksincu, Biljana Milenković, majka trogodišnje Maše i desetomesečnog Martina, koji su izgubili život u nesreći, do sada je dala tri potpuno različita iskaza o tome šta se dogodilo. Ova žena, kojoj je određen pritvor do 30 dana zbog osnovane sumnje da je izvršila teško krivično delo protiv sigurnosti, najpre je policiji u sredu po podne ispričala da je bila, kao i svakoga dana, u šetnji sa decom. Tada, tokom šetnje trogodišnja kćerkica Maša se, prema prvoj Biljaninoj izjavi, okliznula i upala u reku, a majka je skočila za njom da je spase. Ali, upala je u duboku vodu i pri tom iz naručja ispustila i sinčića Martina i oba deteta je bujica odnela.

Veštačenje

U Osnovnom tužilaštvu u Aleksincu, gde se vodi istraga protiv majke stradale dece, saznali smo da se za sledeću sedmicu planira i psihijatrijsko, odnosno sudsko-medicinsko veštačenje pritvorene Biljane Milenković, kako bi se utvrdilo njeno zdravstveno i psihičko stanje.


Prema drugoj izjavi, takođe pred policijskim organima, a koju je dala u četvrtak uveče, posle hapšenja i određivanja pritvora, Biljana Milenković je toga dana krenula da se vidi sa muškarcem, kojeg je upoznala preko komšinice nekoliko dana ranije, a koji joj je ponudio ljubavnu vezu. Da je meštani ne bi videli kako odlazi kod njega nije htela da ide preko reke i betonskog mosta, već je krenula da pređe reku preko improvizovanog drvenog mostića, koji je međutim bujica odnela u noći između utorka i srede.


Krenula je preko vode i držala je, prema toj izjavi, oba deteta u naručju - kćerkicu u levoj, a sinčića u desnoj ruci. Okliznula se i posrnula i tada joj je najpre iz ruku ispala Maša, a potom i Martin, a dok se ona podigla voda je odnela decu.
Na saslušanju u tužilaštvu Biljana Milenković ispričala je i treću verziju događaja. Kako nam je preneto "izmešala" je delove prethodne dve izjave i sačinila jednu: jeste, rekla je, planirala je da ode do ljubavnika, ali nije mogla preko drvenog mostića, jer ga je voda odnela i reka je bila duboka, pa je odustala od odlaska kod njega.


Navodno, nastavila je šetnju desnom obalom Turijske reke prema betonskom mostu u nameri da ode do kuće komšinice koja ju je upoznala sa ljubavnikom. Htela je da zamoli tu komšinicu da prenese poruku da nema gde decu da ostavi na čuvanje i da ne može da provede planirano vreme sa novim poznanikom.


Dok je išla prema komšinici, devojčica, koja je bila ispred nje i bacala kamenčiće u reku iznenada se okliznula, rekla je Biljana, a ona je pošla za njom u vodu sa sinom u naručju da je dohvati. Tada je i ona upala u vodu i ispustila Martina.

Mora na poligraf

Zbog kontradiktornih i promenjenih, a sumnja se i lažnih izjava, sledeće sedmice, rečeno nam je u Osnovnom tužilaštvu, biće saslušani svedoci događaja jer ih je, naglašeno je, ipak bilo. Tada se očekuje da se ceo događaj i okolnosti pod kojim su stradali devojčica Maša i beba Martin, izgubili život, konačno u potpunosti rasvetle.
Najverovatnije je da će Biljana Milenković već u ponedeljak biti podvrgnuta i ispitivanju na poligrafu.

POVEZANE VESTI

Subota 26.04.2014. 17:43
Od samog pocetka njena prica je bila neuverljiva i sad se pokazalo d aje lazljivica kratke pameti i bez morala koja je zarad svojih zadovoljstava napravila ovakvu nesrecu...ne mogu da stitim nimalo ovakve osobe jer sam vise puta imala prilike da vidjam kako je nekim majkama kad "polude" u strasti totalno zaslepljen osecaj i straha i odgovornosti...zao mi je jadnog oca koji je imao ovakvu zenu koja mu je unistila zivot...a ona skupo placa svoje jeftine "avanture"...
Subota 26.04.2014. 17:46
Bas me interesuje dali ce Sarica poslati na poligraf. Pa zar za jednu majku moze biti gora kazna od gubitka dece. A za pisca ovog teksta ( M. Todorovic) E jesi stavio naslov, svaka ti cas. Jeli te stid bar malo?
Četvrtak 01.05.2014. 02:06
Muke takve ne daj Boze vise nikom a jos da ti se prikaci drzava na vrat na onu svu muku kraj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online