Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
31
Četvrtak 23.02.2017.
22:09
Vestionline, Tanjug A

Turci pale vatru: Revizija presude pravno, a ne političko pitanje

Ambasada Turske u Bosni i Hercegovini saopštila je, povodom zajedničke izjave ambasadora Saveta za implementaciju mira (PIK), da je zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije - pravno pitanje.

Reuters
Ambasador Turske nije podržao paragraf koji je usvojen na sednici PIK-a

"Pitanje o kojem se raspravlja je čisto pravno pitanje. Radi se o izboru u vezi sa upotrebom zakonskog prava koje daje Međunarodni sud pravde o predmetu koji je u punoj nadležnosti tog suda“, navedeno je u saopštenju, prenosi Fena.

Istaknuto je da to nije političko pitanje, kao i da Upravni odbor PIK-a ne može uticati na pitanje o kojem se raspravlja.

"Zato je ambasador Turske odlučio da ne podrži paragraf izjave ambasadora Upravnog odbora PIK-a, koja je usvojena 23. februara“, saopšteno je iz Ambasade Republike Turske. 

Na vanrednoj tročasovnoj sednici PIK-a, koja je ranije održana u Sarajevu, članice tog tela donele su zajedničku izjavu u kojoj je izražena zabrinutost zbog ozbiljne političke situacije do koje je u BiH došlo kao rezultat inicijative da se podnese zahtev za reviziju presude.

Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov, koji je i tražio ovu sednicu, potvrdio je da su predstavnici Turske izdvojili svoje mišljenje iz jednog paragrafa zajedničke izjave, prenela je Fena.

- Takvo mišljenje izneli su na paragraf koji se odnosi na zabrinutost trenutnim stanjem u državi i donošenje jednostranih odluka - istakao je Ivancov.

U saopštenju PIK-a se navodi da su ambasadori izrazili zabrinutost zbog mogućih posledica koje bi ta politička situacija mogla ostaviti na funkcionisanje Predsedništva, Parlamenta i Saveta ministara BiH, te pozvali da se krene ka poboljšanju celokupne političke atmosfere u zemlji.

"Svi politički lideri treba da se uzdrže od jednostranih poteza i vrate principima kompromisa, dijaloga i konsenzusa pri donošenju odluka, kao i poštovanju ustava BiH, institucija i vladavine prava“, navodi se u saopštenju.    

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.02.2017. 22:31
ВЕСТИонлине да идете у три............зато што сте дозволили брисање коментара
Četvrtak 23.02.2017. 22:31
ВЕСТИонлине да идете у три............зато што сте дозволили брисање коментара
Četvrtak 23.02.2017. 22:31
ВЕСТИонлине да идете у три............зато што сте дозволили брисање коментара
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online