Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 06.08.2016.
08:53 >> 10:45h
Vestionline A

Tompsonu prekršajna prijava zbog pevanja "Za dom spremni", odbio da je potpiše

Hrvatska radiotelevizija (HRT) je na prvom programu u petak uveče prenosila koncert iz Knina, na kojem je glavna zvezda bio proustaški pevač Marko Perković Tompson.

commons.wikimedia.org/Roberta F.
Hrvatska poslala predivne slike u svet, "Za dom spremni" : Marko Perković Tompson na HRT-u

Po završetku koncerta Marka Perkovića Tompsona u Kninu policija je tom pevaču uručila prekršajnu prijavu, jer je pevao "Za dom spremni!", a pevač je odbio da potpiše prijavu, javili su u subotu hrvatski mediji.

"Dana 5.8.2016. godine, u 23:45 u Kninu, na stadionu FK Dinara, prilikom održavanja koncerta povodom proslave Dana pobede i domovinske zahvalnosti, isti je glasno pevao ''Za dom spremni!'', čime je počinio prekršaj iz člana 5. Zakona o prekršajima protiv DRH-a", stoji u prijavi.

Informacija o prijavi objavljena je na internet stranici namenjenoj Tompsonovim obožavaocima.

"Odmah po silasku s bine nakon kninskog koncerta, kninska policija je na putu do bakstejdža iz nepoznatih razloga presrela Tompsona u nameri da ga privede na stranu, Tompsonovo obezbeđenje nije to dopustilo pa su policajci kasnije došli do bekstejdža da bi Tompsonu uručili obaveštenje o prekršaju, jer je glasno pevao ''Za dom spremni'', stoji u informaciji koji je preneo index.hr. 

Hrvatski portal Index.hr navodi da je namena koncerta bilo skupljanje novca za obnovu vukovarskog Vodotornja i da su na njemu nastupali brojni izvođači, ali da je već nakon pola sata koncerta nije bilo teško primetiti da je najzastupljeniji na koncertu bio onaj zbog kojeg se publika u Kninu i okupila - Tompson.

- Tako je pevač poznat po pevanju pesme "Jasenovac i Gradiška Stara", u kojoj se poziva na klanje Srba, dobio besplatnu reklamu u udarnom terminu na televiziji koju plaćaju svi građani Republike Hrvatske. Čovek kojem mnoge evropske zemlje zabranjuju nastup očigledno nije problem za HRT, pa je Tompson kninskoj publici predstavio svoje najveće hitove i stihove kao "Loša bila 45-a, odnela nas preko sveta" i slične stihove - navodi ovaj portal. 

Dodaje se i da je novinarka HRT iz kol centra, dok se u pozadini čuo Tompson, izjavila: "Šaljemo predivne slike". 

Organizaciju koncerta nahvalio je i direktor HRT Siniša Kovačić i pored toga što se iz publike više puta čulo skandiranje "Za dom spremni". Isto se skandiranje nastavilo i nakon pesme, te još nekoliko puta tijekom večeri. 

Hrvatski portal navodi da je prenos, uz vatromet, završio upravo Tompson pesmom "E, moj narode" u kojoj upozorava na opasnosti od komunista i masona. 

Nakon te pesme prenos je prekinut, a poslednje što se čulo u prenosu je skandiranje publike "Za dom - spremni!"

POVEZANE VESTI

Subota 06.08.2016. 11:56
Stvarno nista ne razumem . Da li se to nama drzava zali na tamo nekog Tomsona koji pesmama provocira i vredja Srbiju ? STA radi Drzavna bezbednost ? ZASTO mu ne postave "koru od banane" i tako ga smeste u invalidska kolica do kraja zivota ili mu namwste samoubistvo i zavrse za sva vremena . Dakle ima nacina samo treba odabrati koju varijantu primeniti .
Subota 06.08.2016. 09:32
Sve će ih pohapsiti pa će im dodijeliti penzije za zasluge, ordenje i pustiti ih. Katolička crkva će ih za 30 godina proglasiti za svece. Tako prolaze ust/aše u Hrvata. Bruka Miljenko ali je tako, Neće oni dugo i pobiće se između sebe. Prodali su oni i državu i naciju. Bezlične obične ubice bez karaktera. Kao hijene. Vratićemo mi njima sve na naš način. Nema gore stvari za "zapadnu" i islamsku bandu nego kada vide napredak Srbije i Srba u cjelini. Njihovi narodi vide kako Srbija i svi ostali Srbi napreduju, vide da to više niko ne može da ospori niti da spriječi pa zato "njihove ELITE" pokušavaju da naprave nacionalistički haos koji za cilj ima sabotiranje Srbije na putu uspjeha i sakrivanje istine šta to oni rade u svojim državama pa im je iz dana u dan sve gore i gore. U tom kontrolisanom haosu oni iz sveg glasa viču govoreći "svojim narodima" da im je loše zato što je Srbiji i Srbima dobro i sve bolje. Srbi su krivi zato što je drugima loše a ne zato što ih oni, njihovi kolonijalni namjesnici drže u ropstvu i sami pljačkaju u ime i za račun "zapadnih demokrata". Svu besmisao toga nam Hrvati svojim primjerom pokazuju.
Subota 06.08.2016. 12:10
ne znam što se toliko bavite sa tim kako hrvati pozdravljaju, koje pjesme slušaju ili kome dižu spomenike? za vrijeme jugoslavije su isto imali na grbu šahovnicu i jedini su imali himnu koja se svirala na svakoj svečanosti i to istu onu koja se koristila u ndh pa to nikom nije smetalo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online