Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 19.07.2016.
09:23
Vestionline A

"Tompson je najveće zlo hrvatskog naroda"

Ratni zapovednik Specijalne policije u Splitu Jozo Režić komentarisao je na Fejsbuku najavu gradonačelnika Knina Nikole Blaževića da će i Marko Perković Tompson uveličati proslavu Oluje!

commons.wikimedia.org/Roberta F.
Hrvatski komandant osuo paljbu po Tompsonu i onima koji ga podržavaju

On je proustaški orijentisanog pevača nazvao najvećim zlom hrvatskog naroda i apelovao da se prekine sa proslavom Oluje na način na koji se to do sada radilo jer "ovaj vid proslave pali mase za nove sukobe i ratove"!

- Tompson je najveće zlo hrvatskog naroda, prodana duša i oganj smrti koji pali ovaj naš napaćeni narod i silu mu usmerava u krivom smeru. Najbolje bi bilo tog čoveka diskvalifikovati iz cele proslave, a nju svesti na jednu svečanu akademiju na koju treba pozvati i pravoslavnu braću, da ne kažem Srbe, te tako zajedničkom diskusijom i pričom kroz zabavni program pokazati mladim naraštajima što je bilo, kako se nije smelo dogoditi, kakvo je stanje sada te kojim putem zakoračiti u budućnost. Ovaj vid proslave na koji se pozivaju mnogi "veliki" Hrvati, zapravo je njihovo dokazivanje veličine, odnosno, stvaranje veće podeljenosti među narodima, paljenje masa za nove sukobe i ratove - napisao je Režić. 

Režić smatra da način na koji se slavi Oluja nije primeren.

- Prekinimo proslavu Oluje na dosadašnji način jer to nekome smeta, a ujedno zahvalimo našoj braći Srbima što nam osvete ne čine u turističkoj sezoni. Nije lepo u društvu govoriti: "E kad sam ja tebe istukao", jer će jednog dana poniženom puknuti film i osvetiće se. Lično nikada nisam bio u Čavoglavama, niti u Kninu na taj dan proslave. U Kninu nisam bio jer mi se taj grad zgadio još u socijalizmu, a u Čavoglave ne želim ići jer mi se gadi Tompson - bio je vrlo direktab ratni zapovednik specijalne policije.

Svojim komentarom na Fejsbuku Režić je ukazao na još jedan paradoks vezan za proslavu Oluje:

- Na tim proslavama će biti i Jakov Gutić iz HDZ Civljane-Cetina, čovek koji naručuje autobuse tih jadnih ljudi iz Srbije da za napojnicu glasaju za HDZ, i u tu se svrhu očuvanja vlasti ti "četnici" valjaju kao ljudi, obnavljaju im se kuće, kupuju se. Pitam se, pa protiv koga to mi idemo, ko je taj naš neprijatelj, a želimo prijateljski ići napred? Knin uspeva isto tako zahvaljujući SDSS i "četnicima", a na proslavi će sediti za istim stolom. Prekinite više to dernekovanje, zaustavite više te fukare, učinite Grad Knin pravim kraljevskim gradom, gradom kulture, jednakosti i jednakopravnosti i sve će početi da vam cveta. Mnogi će mi za ove reči ukor veliki dati, ali verujte, i umro bi radije sutra, nego li se pomakao sa puta srca svoga - poručio je Režić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online