Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 09.04.2016.
18:18
Vestionline A

Karamarko pozvao Srbe i Jevreje: Dođite u Jasenovac

Prvi potpredsednik Vlade Hrvatske Tomislav Karamarko je, posle najave Srpskog nacionalnog veća i Koordinacije jevrejskih opšina da ce bojkotovati obeležavanje godišnjice u Jasenovcu, pozvao da još jednom razmisle o toj odluci. On je poziv uputio putem Fejsbuka, u poruci pod naslovom "Ujedinimo se u poštovanju prema žrtvama", prenosi Hina.

Tanjug
Svi da se ujedine u poštovanju prema žrtvama: Tomislav Karamarko

"Osuda svake vrste totalitarizma i poštovanje prema svim žrtvama, odluke su oko kojih se mora ujediniti hrvatsko društvo. Zato osuđujem svaki pokušaj da se preko pijeteta prema žrtvama totalitarnih sistema unose nove podele među hrvatskim građanima", napisao je Karamarko na svom Fejsbuk profilu.

On je pozvao sve one koji su najavili bojkot komemoracije u Jasenovcu da još jednom razmisle o svojoj odluci i da im poštovanje prema žrtvama i ponovljena osuda totalitarnog režima budu važniji od "jeftinog dnevnog politikantstva čiji učinci ionako ne traju duže od dva ili tri dana".

Predstavnici Jevreja u Hrvatskoj odlučili su pre nekoliko dana da "zbog relativizacije ustaštva" bojkotuju centralnu komemoraciju u Jasenovcu, najavljujući d aće u skladu sa jevrejskom tradicijom organizovati sami, preneo je riječki Novi list.

 

[UJEDINIMO SE U POŠTOVANJU PREMA ŽRTVAMA]Naša ne tako davna prošlost ostavila nam je sjećanje na previše žrtava za... Posted by Tomislav Karamarko on Saturday, April 9, 2016

Ovaj riječki dnevnik piše da će Jevreji ove godine bojkotovati tradicionalnu komemoraciju žrtvama jasenovačkoga logora 22. aprila, u znak nezadovoljstva lošom saradnjom sa Spomen područjem Jasenovac te kao znak protesta protiv "relativizacije i revitalizacije ustaštva" u Hrvatskoj.

Posle Koordinacije jevrejskih opšina, bojkot ovogodišnje komemoracije žrtvama logora Jasenovac najavila je i Verska zajednica Bet Izrael u Hrvatskoj, prenela je Hina.

U petak je i Srpsko narodno veće donelo jednoglasnu odluku o neučestvovanju na komemoraciji žrtvama logora Jasenovac i time se priključilo odluci koju je već donela Koordinacija jevrejskih opština u Hrvatskoj.

POVEZANE VESTI

Subota 09.04.2016. 18:20
Francuski istoričar Edmond Paris je napisao u svojoj knjizi Genocid u satelitskoj Hrvatskoj da »najveći genocid u Drugom svetskom ratu, proporcionalno veličini populacije, nije načinjen u nac,ističkoj Nemačkoj, već u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, koju su na,cisti stvorili. Tamo je, od 1941. do 1945. godine, 750.000 Srba, 60.000 Jevreja i 26.000 Cigana – ljudi, žena i dece – pob,ijeno u gigantskom Holokaustu. Još milion ljudi, uglavnom Srba, pob,ijeno je u drugim delovima Jugoslavije u Drugom svetskom ratu«…....
Subota 09.04.2016. 18:21
Hej koje djubre?Da jos vise poko-lje ovo usta-sko go-vno!
Subota 09.04.2016. 18:27
Facebook "drustvena mreza" - aha, vidi se.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online