Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 31.12.2015.
14:06
Jutarnji list, Vestionline A

Novi premijer, stari problemi: Hrvatima i dalje smeta ćirilica

"Još nije vreme za ćirilicu u Vukovaru jer su rane još sveže, ali s vremenom će ćirilica doći u Vukovar", izjavio je novi premijer Hrvatske Tihomir Orešković u intervjuu "Jutarnjem listu".

Tanjug/Hina
Kad će biti pravo vreme za ćirilicu?

Orešković je u intervjuu ovom listu naglasio da "moderna država širi svoje manjine, tako da će u svoje vreme i ćirilica stići u Vukovar". Međutim, on nije precizirao kada će to vreme doći, već je samo uopšteno rekao da će učiniti sve da ljudima vrati nadu.

Podsetimo, Oreškovića je kao nestranačku ličnost za mandatara predložila desna koalicija okupljena oko Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Most, a u žižu srpske javnosti došao je kada je društvene mreže preplavio video u kome je u samo nekoliko rečenica napravio veliki broj jezičkih grešaka.

Novi hrvatski mandatar se u intervjuu izjasnio kao fiskalni konzervativac, a vreme će pokazati da li će i u unutrašnjoj politici slediti konzervativne stavove, ili će Srbima u Vukovaru omogućiti prava koja im pripadaju.

POVEZANE VESTI

Petak 01.01.2016. 13:40
USA doveli ovoga klovna Hrvatima za šefa “Vlade” kao što su Srbima doveli Panića. Stigla naredba “odozgo” ko će biti predsjednik i "šlus"- Nema buniš!!! Hrvati se ne pitaju ništa. Oni su jadnici toliko frustrirani jer vide da su komplet okupirani i da rade za Njemce, Britance, USA ...., da plaćaju NATO i da moraju da šalju janjičare po svijetu da se bore za interese USA, Britanije itd. Hrvati su danas sirova radna snaga u svojoj zemlji. Hrvati rade a profit od njihovog rada u njihovoj lijepoj (zarada) ide drugima. Hrvati ne smiju ni da dignu glas protiv novih euro-porobljivača pa im mržnja i "junačenje" nad nemoćnim Srbima dođe kao psihijatrijska terapija. Što tražili, ono i dobili. Imaju sad lijepu njihovu pa neka se sada sami snalaze a Srbima će na kraju balade morati vratiti sve njihovo i platiti debele odštete u parama ili u teritorijama ako ne budu imali para. Tako to uvijek biva. Jednom se sve to mora platiti. Pravda i zakon uvijek po/bi/jede na kraju mada to danas ne izgleda realno. Srbija se za razliku od ostalih novo-europejaca uslovno "spasila" jer je bila dugo pod sankcijama pa je nijesu uspjeli toliko zadužiti i ekonomski porobiti. Ali je i ona na ko/lje/nima. Međutim, Srbija se po malo izvlači a ima sada podršku jake Rusije i BRIKS-a koja će joj pomoći da ne bude slomljena kao ostala istočna Evropa (novo-europa). Svi novo-europljani koji su “primljeni” u EU su temeljno opljačkani i toliko zaduženi da se ne mogu narednih 100 godina odužiti. Nikada novo-europejci nijesu sebi postavili pitanje: KOME I ZAŠTO SU TOLIKO DUŽNI??? Kad shvate kome i zašto su dužni biće veselo. Ali, to je sada njihova stvar pa neka se sami snalaze. "Iskali su, eto im ga".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online