Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 03.11.2015.
13:48
vecernji.hr A

"Pupovac je bio 'omiljeni Srbin' Tuđmana i HDZ-ovih vlada"

Predizborna kampanja u Hrvatskoj je u punom jeku, pa se dokačiše i predstavnici tamošnje srpske manjine.

Tanjug
"Uvek radi isključivo za svoje interese" (Na fotografiji: Milorad Pupovac)

Milorad Pupovac je na predizbornom skupu SDSS-a u Karlovcu poručio biračima da se ne daju zbuniti odlaskom dela članstva, koje se svrstava u nezavisnu manjinsku listu Siniše Ljubojevića. Takođe je izneo mišljenje da "jedna jaka hrvatska politička stranka kroz te pojedince pokušava da spreči Srbe da dobiju jaku zastupljenost u Saboru".

Sada se oglasio i prozvani Siniša Ljubojević, kandidat nezavisne lista Srba, koji je u svojoj izjavi za medije, oštro odgovorio Pupovcu.

- Rastužuju nas izjave gospodina Milorada Pupovca koji je u panici od gubitka glasova srpskog naroda izgubio kompas i počeo da se bavi prljavim podmetanjima umesto konstruktivnim aktivnostima u korist Srba u Republici Hrvatskoj. No, nažalost, to smo kod njega dosad često viđali; to nas ne iznenađuje nego samo rastužuje.

Svi mi jako dobro znamo da je njemu važan isključivo njegov vlastiti interes i osobne beneficije. Ali za par dana s tim je gotovo. Budući da g. Pupovac nema nikakvih argumenata kojima bi osporio našu političku aktivnost za ove parlamentarne izbore; u panici zbog raspada svog biračkog tela koje masovno podržava našu listu, gospodin Pupovac na jučerašnjoj tribini u Karlovcu poslužio se najprljavijim klevetama kako je naša lista "upregnuta u interese neke velike stranke", napisao je Ljubojević i naglasio:

- Podsećamo da je isključivo g. Pupovac prvo bio Tuđmanov "omiljeni Srbin" i bez glasa za probleme srpske manjine u turbulentnim 90-tim podržavao je njegove vlade, a potom i vladu Ive Sanadera te Jadranke Kosor s kojima je blisko politički sarađivao u izvršnoj vlasti. Nažalost, isključivo za svoje interese i interese uskog kruga svojih saradnika.

Srbi znaju i sećaju se kako su postali manjina, ko je bez uslova potpisao Poglavlje 23, zašta se troše milioni kuna u SNV-u, ko je koristio kredite Tesla banke itd. Sve na račun srpskih problema koji ostaju nerešeni.

Odlučivši se na samostalni izlazak na izbore, Srđan Milaković i Siniša Ljubojević svojim glasačima daju javno obećanje kako glasovi srpske manjine više nikad neće služiti nekome kao paravan za ljudska prava i lično bogaćenje. Naš ulazak u Hrvatski sabor jedina je garancija da će se prava svih Srba u Republici Hrvatskoj maksimalno poštovati skladno hrvatskom Ustavu i modernim civilizacijskim tekovinama. Ne želimo da Srbi budu ugrožena i omražena manjina nego potpuno ravnopravni građani sa svim statusima i beneficijama koje nam pripadaju - nama svima, a ne samo njima - poručio je Ljubojević.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.11.2015. 15:43
Zbog ovakvih go/vana je nas narod stradao! Glume Srbina a u strvari su gori od ust/asha!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online