Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 02.02.2010.
12:00
A. Pandurević - Vesti A

Sankcije ostaju dok je Mladić na slobodi

Prvi zamenik visokog predstavnika u BiH Rafi Gregorijan odlučio je da spreči rehabilitaciju bivših funkcionera koji su smenjeni odlukama OHR-a. Funkcionere koji su smenjeni po dve optužbe: da narušavaju Dejtonski mirovni sporazum ili da navodno pomažu mrežu pomagača Radovana Karadžića, Gregorijan je bez ikakvih dokaza sada proglasio jatacima generala Ratka Mladića.

Bivši prvi čovek RS: Mirko Šarović

- Sankcije neće biti ukinute sve dok Mladić ne bude pronađen živ ili mrtav - zapretio je Gregorijan.


Bivši predsednik RS Mirko Šarović u razgovoru za "Vesti" kaže da mu logično zvuče sumnje da je priča o novoj mreži podrške odaslana s ciljem da se ne ukinu zabrane smenjenim funkcionerima.

- Neka prvo predoče dokaze o postojanju te mreže, pa neka onda optužuju - ističe Šarović.


Kada je pre više od dve godine Šarović oslobođen u montiranoj aferi "Privredna banka Srpsko Sarajevo", u okviru koje se vodila i istraga o tome i da li pomaže fantomsku mrežu podrške Radovanu Karadžiću, za koju se na kraju ispostavilo da nije ni postojala, na njegova vrata su ponovo zakucali vojnici NATO-a, a Gregorijan je poručio: "Šaroviću je mesto u zatvoru!"


Rafi iznad Incka


Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko za 15. januar najavio je rehabilitaciju sedam smenjenih funkcionera. Međutim, Gregorijan je u međuvremenu poručio - ništa od rehabilitacija.

 

Na sledećoj sednici PIK-a, koja će biti održana u drugoj polovini februara, prema nezvaničnim saznanjima "Vesti", Ruska Federacija će insistirati na ukidanju zabrana svim smenjenim funkcionerima, a ima ih još više od 100.

- Mirko Šarović je odobrio penzionisanje Ratka Mladića u februaru 2002. godine, sedam godina nakon što je on optužen za najgora zlodela protiv čovečanstva. Krajnje je vreme da se Šarović suoči sa sudom i odgovara za svoju ulogu kada je Mladić u pitanju - rekao je tada Gregorijan.


Šarović pak tvrdi da je reč o notornim lažima!
- To je obična laž. Voleo bih da Gregorijan pokaže taj papir o navodnom penzionisanju, pa da se uverimo ko ovde govori istinu.

Svakome je jasno da pitanje Mladićeve penzije uopšte i nije bilo u nadležnosti RS, pa takve tvrdnje može plasirati samo onaj ko je ili zlonameran ili neobavešten - kategoričan je bivši predsednik RS.


Odštetu što je više od godinu dana nevin ležao u zatvoru u montiranoj aferi "Privredna banka Srpsko Sarajevo", platiće država BiH. Država je, kaže Šarović, dužna da plati štetu koju nanese svojim građanima, i da ih zaštiti kada im državni organi nanose štetu. Tužbu za namirenje štete za duševnu bol i narušen ugled već je podneo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online