Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 23.11.2011.
19:18
Blic, Beta A

Đukanović i Nikolić politički prijatelji

Predsednik crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izrazio je zadovoljstvo što je danas u Podgorici, kako je rekao, ugostio lidera Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića, dok je Nikolić rekao da je "imao čast" da razgovara sa Đukanovićem.

Nikolić i Đukanović danas u Podgorici

Đukanović je posle susreta sa Nikolićem njegovu stranku označio kao "političkog prijatelja" DPS-a, ocenivši da je SNS "veoma relevantan politički subjekt" ne samo u Srbiji, nego i u regionu.

Na pitanje novinara kako može danas da razgovora sa Đukanovićem o kome je ranije iznosio negativna mišljenja lider naprednjaka Tomisllav Nikolić je odgovorio da "prošlost postoji, ali prednost dajem budućnosti. Mi ćemo voditi dve države koje treba da sarađuju, a ne da se svađaju".

NIkolić kaže da je Crna Gora zapostavljena u odnosima sa Srbijom, što je nezamislivo, jer bi dve države trebalo najprisnije da sarađuju. Pposle sastanka sa čelnicima Nove srpske demokratije (NOVA), on je rekao da bez obzira na to ko je na vlasti u Srbiji i Crnoj Gori dve države moraju biti partneri.

"Za Srbiju nema boljeg partnera od Crne Gore i obratno. Crna Gora je u poslednje vreme zapostavljena u odnosima sa Srbijom što je nezamislivo, i naše pripreme za vođenje Srbije na potpuno drugi način su inicirale posete susednim državama", pojasnio je on.

Nikolić je rekao da će pružiti podršku Srbima u Crnoj Gori ukoliko budu želeli da promene svoj status. "Zašto bi vlast izdvajala Srbe kao manjinu, šta joj smeta da ima dva naroda u Crnoj Gori", kazao je on.

Upitan zašto se sastaje sa predsednikom Demokratske partije socijalista (DPS) Milom Đukanovićem, čija je partija priznala nezavisnost Kosova, Nikolić je rekao da se odnosi sa Crnom Gorom moraju razvijati.

PZP: Đukanović i Nikolić pod ruskim plaštom

 

Opozicioni Pokret za promjene (PZP) ocenio je da je poseta lidera naprednjaka Crnoj Gori "pokazetelj nove naglašene bliskosti partija" iz kruga "neposrednog ruskog uticaja".

 

PZP je navela da su SNS i crnogorska vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) nedavno potpisale identične sporazume sa partijom Vladimira Putina "Jedinstvena Rusija", i ocenila da su te dve partije "postale deo kruga nespornog ruskog uticaja".

 

"Svrha Nikolićevog dolaska u predvečerje izborne kampanje u Srbiji mogla bi biti traženje pomoći od njegovog 'ruskog prijatelja' Đukanovića čija Crna Gora počinje da funkcioniše kao platforma za podsticanje i realizovanje ruskog uticaja u regionu", navodi PZP.

 

U ovoj partiji smatraju da se doskorašnji premijer, "u strahu od 'sanaderizacije' i demokratizacije odlučio da Crnu Goru preseli sa evropskog na eveoazijski kolosek i da se od Brisela i ideje Evropske unije okreće ka Putinovoj ideji evroazijske unije".

POVEZANE VESTI

Sreda 23.11.2011. 20:16
Да ли су се пољубили у уста, уз флашу хладног "Никшићког"? То је тако еUропски.
Sreda 23.11.2011. 20:46
neke stranke se po svom sastavu i delovanju cini se kao da se spremaju za izbore u crnoj gori , a ne u srbiji srbi iz srbije moraju dobiti svoju stranku,zar ne?
Četvrtak 24.11.2011. 10:58
Neka si ti Nikolicu otisao u Crnju i Goru... Ali Nikolicu ko ti daje pravo da govoris u ime Srba u toj Crnjoj gori Nikolicu, Srbi u toj Crnji bole od tebe znaju sta im je bolje, po uzoru na nase KiM ! Brisel ti rece, idi do Miljenika djuke i tamo ces dobit bukvar u novome izdanju zar ne vidis da citas prepisanu knjigu danasnjeg BoTe koja se nalazi na slepom koloseku i juri strmoglavom brzinim... Izginucemo svi u ludom vagonu, dok su nam masinovodje sumari!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online