Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.08.2016.
08:32
B. Simonović - Vesti A

Opozicija opet izdala Crnu Goru

Kad su jednog crnogorskog pisca i deklarisanog opozicionara u televizijskoj emisiji upitali da li se, kad i kako može smeniti aktuelni 25-godišnji režim Mila Đukanovića, doslovce je odgovorio: "Ja o tome uopšte ne razmišljam. Mene muči pitanje kako se može smeniti crnogorska opozicija, jer kad bi ona nestala sa političke scene, vlast bi se urušila sama od sebe."

Srna
Umetnost preživljavanja: Milo Đukanović

Ove reči su dobile na aktuelnosti i potvrđuju se vrelih letnjih dana dok se Crna Gora užurbano priprema za parlamentarne izbore zakazane za 16. oktobar. Jer, kako sada stvari stoje, zahvaljujući ponašanju opozicije, neće biti ništa od vrele političke jeseni - Milo Đukanović će i u ovoj izbornoj trci kroz cilj proći na belom konju.

Iako svi grlato ponavljaju da samo složna i ujedinjena opozicija može pobediti na izborima, svi se ponašaju i rade sasvim suprotno, a Đukanović zadovoljno trlja ruke i već priprema novi pobednički vatromet, uveren da će 17. oktobra, možda i bez koalicije moći da zgrabi dizgine vlasti.

Kad je većina opozicije proletos nasela na Đukanovićevu mamac priču o takozvanoj vladi izbornog poverenja i prihvatila nekoliko ministarskih fotelja, učinilo se da bi to mogao biti začetak ujedinjavanja opozicije. Međutim, čim je Đukanović pogazio sporazum sa opozicijom, ispostavilo se da se oni i dalje slažu kao rogovi u vreći.

- Ako smo u vladu izbornog poverenja ušli da sprečimo krađu izbora, to ne znači da tamo moramo biti kada se krade Crna Gora - kaže Dritan Abazović, jedan od lidera Građanskog pokreta URA, objašnjavajući jednoglasnu odluku ove opozicione grupacije da mimo dogovora i saglasnosti sa ostalim opozicionarima napusti Đukanovićev kabinet.

Lider pokreta URA Žarko Rakčević uz to je najavio i mogućnost bojkota izbora. Na to je energično reagovao Nebojša Medojević, jedan od vođa opozicionog Demokratskog fronta:

- Crna Gora nema vremena da čeka ni jedan dan duže promenu režima. Mi se u potpunosti pripremamo za izbore i smatramo da je sada kasno za opciju bojkota, koji ima smisla samo ukoliko ga sprovodi cela opozicija - rekao je Medojević.

Američki plan

Medojević je podsetio da je bojkot izbora bio deo plana protesta opozicije u Podgorici prošle jeseni.
- Taj plan je propao jer deo opozicije pod pritiskom američke ambasade nije prihvatio opciju bojkota, već je pružio ruku i spasao Đukanovićev režim kada je bio na kolenima - rekao je Medojević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online