Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 25.12.2010.
20:26
Vestionline A

Đukanović: Nemam ništa sa hapšenjem u Budvi

Crnogorski premijer u ostavci Milo Đukanović izjavio je da hapšenje budvanskih čelnika nije senzacionalizam koji se namerno desio i negirajući da je njegov motiv da se povuče bio da bi nekom drugom prepustio obračun sa kriminalom i primenu vladavine prava.

Nemam ništa s tim: Milo Đukanović
 



Đukanović je rekao da je hapšenje čelnika budvanske opštine sprovela policija u okviru redovnih aktivnosti tužilaštva, obznanjenih nakon što su se za to stekli uslovi.


"Ne mislim da se budvanski slučaj desio senzacionalno danas, nego da su se nakon svih tih radnji, koje su sprovedene, stvorili uslovi za postupanje tužilaštva. Ne mislim da postoji neki veći broj navodno krupnih slučajeva koje se obrađuju i drže u nekim fiokama, pa će u nekom tajmingu biti lansirani", kazao je Đukanović za TV "In".


Policija je u petak u zoru uhapsila deset osoba, među kojima su predsednik i potpredsednik Skupštine Opštine Budve, Rajko Kuljača i Dragan Marović, brat odlazećeg vicepremijera Svetozara Marovića.


Uhapšenima je sinoć određen policijski pritvor u trajanju od 48 sati. Đukanović je juče izbegao da komentariše slučaj budvanskih čelnika poručivši da je on u nadležnosti državnih organa.


Đukanović je negirao i da je njegov motiv da se povuče s premijerske funkcije bio da bi nekom drugom prepustio obračun s kriminalom, ali i primenu vladavine prava.


"Ne, to definitivno nije bio motiv. Verujte, da apsolutno imam svest da će iz dana u dan snažiti vladavina prava. Sa bilo kog mesta gde sam radio pokušavao sam da dam doprinos tome, uveren da je to doprinos stabilnosti Crne Gore, njenog demokratskog i ekonomskog razvoja", kazao je on.


Đukanović je ponovio da se nije povukao pod bilo kakvim i bilo čijim pritiskom priznavši da se tokom njegove 20-godišnje karijere samo u jedom slučaju sa njim razgovaralo "jezikom pritiska".


On je objasnio da je to bio tadašnji visoki predstavnik za spoljnu politiku Evropske unije Havijer Solana čiji je pritisak, kako je rekao, dobio adekvatan odgovor, nakon kojeg se nikada nije dogodilo ništa slično.


"Mislim da o pritiscima govore ljudi koji su inferiorni, koji su obeleženi duhom balkanske provincije, koji uvek očekuju da dobiju instrukcije o svojim postupanjima sa strane, bilo iz Beograda ili Brisela. Ja nijesam od tih ljudi", dodao je on, pojašnjavajući da su o pritiscima na njega govorili njegovi politički protivnici.


Đukanović je, takođe, negirao da je potpredsjednik vlade Svetozar Marović otišao pod pritiskom. "Otišao je zato što je htio, a ne morao", kazao je on.

POVEZANE VESTI

Subota 25.12.2010. 21:26
Верујем ти Мило, ја сам наредио да их ухапсе! Још само да постоји неко ко би ми поверовао, као и теби.
Subota 25.12.2010. 21:33
Мислим да фотка одговара уз питање: -Мило, јеси ли ти сместио Свети? -Мило:-Нисам.
Subota 25.12.2010. 22:03
SVE SE VRACA MILO ZA DRAGO
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online