Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 27.02.2016.
05:10
B. Simonović - Vesti A

Prevarant Milov savetnik za Srbiju?

Skandal koji je pukao hapšenjem Veselina Mujovića (69), Podgoričanina koji je, navodno, za više od 800.000 evra ojadio Svetozara Marovića da bi visokog funkcionera i desnu ruku premijera i predsednika vladajuće partije u Crnoj Gori Mila Đukanovića spasao od hapšenja, odnosno njegovom sinu Milošu obezbedio povoljniji tretman u zatvoru i pred pravosudnim organima, poprima nove, čini se još skandaloznije razmere.

Srna
Svetozara Marovića "sredio" Milov čovek

Obelodanjeno je, naime, a to su potvrdili i policija i specijalno tužilaštvo, da je pod krovom policije počinjena nečuveno drska krađa: iz obimne dokumentacije, koja je kao dokazni materijal zaplenjena prilikom pretresa kuće prevaranta Mujovića, neko je ukrao i sklonio 13 pisama i dva važna dokumenta, papire koji otkrivaju mnogo toga o delatnosti ovog crnogorskog Ostapa Bendera, a naročito o njegovim vezama sa najvišim funkcionerima i organima u Crnoj Gori, koji su mu bili zapleće da bi lakovernima uzimao pare.

Dokumentacija je, po nalogu specijalnog tužioca Milivoja Katanića, sva snimljena prilikom pretresa, tako da se zna njen sadržaj, ali je veliko pitanje da li će to biti dovoljan i valjan dokaz pred sudom. Naložena je stoga opsežna i detaljna istraga i saslušanje svih koji su imali pristup ovoj dokumentaciji, a kako saznajemo, postoje i "zapisi" kamera za video-nadzor u zgradi policije tako da bi se možda moglo i ući u trag lopovu ili lopovima, ako za to bude volje i odlučnosti.

Štampa sada spekuliše da je to mogao uraditi samo neko kome je naredio neko veoma moćan, a iz onoga što je procurilo u javnost, sadržaja koji je pročitan s video i foto snimaka te dokumentacije, reč je uglavnom o korespondenciji Mujovića sa premijerom i predsednikom DPS-a Milom Đukanovićem. Na osnovu toga bi se reklo da je Mujović bio neka vrsta Đukanovićevog savetnika za odnose sa Srbijom.

Mujović, navodno, u tim pismima obaveštava Đukanovića o svojim naporima da se odnosi Crne Gore sa Srbijom poboljšaju, o svom "posredovanju u poslovima za državu". Piše o tome šta sve čini da se u tim odnosima sačuvaju crnogorski državni interesi i u Crnu Goru dovede što više para i investitora. Uz to, on Đukanovića podrobno izveštava i o srpskom premijeru Aleksandru Vučiću, čelnicima srpske policije, poslovnim ljudima, "bezbednosnim izazovima i ciljevima".

Osim potvrde da se krađa zaista dogodila i da se čine maksimalni napori da se ona rasvetli, za sada nema nikakvih reakcija, pogotovu ne iz redova vlasti, dok opozicija iznova pokreće pitanje smene direktora Uprave policije Slavka Stojanovića koji se već našao na udaru zbog toga što je pola godine odlagao i opstruisao izbor šefa specijalnog policijskog tima, veoma važne poluge i oslonca specijalnog tužioca u borbi protiv organizovanog kriminala.

Sveto dao mito za Đurđinu

Juče je obelodanjeno da je Marović dao Mujoviću, preko svog pratioca Nenada Krstajića, 40.000 evra, da bi "podmazao" tadašnjeg specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala, ratnih zločina, korupcije i terorizma Đurđinu Ivanović. Valjda zato što se novi specijalni tužilac Milivoje Katanić pokazao mnogo tvrđi orah, cena je uvećana čak 21 i po put, odnosno Marović je Mujoviću u dva navrata, preko člana svog obezbeđenja Vladimira Prelevića, poslao ukupno 850.000 evra!





 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online