Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 20.07.2010.
09:16
Vestionline A

Mišković prodaje sve, napušta poslovanje u Srbiji

Vlasnik "Delte holding" Miroslav Mišković želi da belgijskom "Delezu" proda što veći deo kompanije, posle čega bi svoje poslovanje postepeno izmestio iz Srbije, pišu beogradski mediji.

''Blic'' navodi da je do ovih informacija došao od izvora upoznatih sa tokom pregovora Miškovića i Belgijanaca. Mišković želi da uključi celu kompaniju kako bi povećao vrednost posla, kažu za taj list izvori upućeni u pregovore.

Trgovinski gigant "Delez" zainteresovan je za "Delta Maksi", ali dugovanja domaćeg lanca dobavljačima će uticati na iznos koji bi mogao da dobije Mišković, navodi list i prenosi da izvori kažu da je to sada "upravo stvar pregovora u koje Mišković želi da uključi celu kompaniju kako bi povećao vrednost celog posla".

Miroslav Mišković

''Blic'' piše da je važan i sukob oko "Jugohemije" u kojoj vlasnički udeo ima i Milka Forcan, bivša potpredsednica kompanije ''Delta holding''. Upućeni tvrde, po pisanju beogradskih novina, da je sukob izbio upravo zato što Mišković želi da postigne što bolju cenu za "Delta holding" i nije spreman da deli kolač od prodaje.

Na slučaju "Jugohemije" želi Forcanovoj da pokaže šta će se dogoditi ako bude polagala bilo kakva prava na udeo u "Delta Maksiju". Međutim, Forcanova je već najavila kontratužbu, što upućeni tvrde da je znak da nekadašnja najbliža Miškovićeva saradnica veruje u svoje dobre veze sa vrhom vlasti u Srbiji i da shodno tome veruje da će dobro proći u sukobu sa najbogatijim čovekom u Srbiji, piše ''Blic''.

" 'Maksi', koji trenutno ima monopolski položaj na tržištu ne bi mogao da računa na taj položaj u budućnosti, ali činjenica je da bi 'Delez' kupio najveći trgovinski lanac koji bi mogao mnogo bolje da proda za kratko vreme", tvrdi sagovornik "Blica".

U Vladi smatraju da je prodaja "Delta holdinga" dobra investicija, napominjući da će to značiti mnogo i za maloprodaju u Srbiji, što je daleko veća korist od samog novca, koji će se sliti u srpski budžet od prodaje najvećeg trgovinskog lanca, navodi beogradski list.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.07.2010. 10:34
"U Vladi smatraju da je ova prodaja dobra investicija"Svi su povezani,svi ce se ogrebati.sve sto je pokradeno je legalno!Ceh ce da plate dobavljaci i potrosaci a ovi lopovi ce da napune dzepove jos jednom.
Utorak 20.07.2010. 12:44
Ne dajte mu da pobegne!!! Nakupio se keša i iznosi ga iz Srbije neka uloži u Srbiju!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online