Četvrtak 6. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 15.04.2011.
21:54
Vestionline A

Cvetković: Moguć "predostrožni" aranžman Srbije i MMF-a

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je posle razgovora sa izvršnom direktorkom Međunarodnog monetarnog fonda Nemat Šafik u petak, da je zajednički konstatovano da je poslednji stend-baj aranžman Srbije sa tom međunarodnom finansijskom institucijom veoma uspešno završen i da treba otvoriti razgovore o nastavku saradnje, prenose beogradski mediji.

Mirko Cvetković
 

"Razmatrali smo pitanje sklapanja novog aranžmana iz predostrožnosti, za koji se ne predviđa novac, već saradnja sa MMF-om, i u tom kontekstu smo se dogovorili da se na tome radi u narednom periodu", rekao je Cvetković.


Premijer je najavio da će delegacija Srbije, u kojoj su i potpredsednik vlade Božidar Djelić i guverner Narodne banke Dejan Šoškić, tokom boravka u Vašingtonu imati još jedan sastanak na tehničkom nivou, vezan za odnose sa MMF-om, i tom prilikom će se definisati detalji daljih koraka.


Predsednik Vlade Srbije danas se sastao i sa ministarkom finansija Švajcarske Evelin Vidmer Šlumf, a kasnije tokom dana će imati susret i sa švajcarskim ministrom ekonomije Johanom Šnajderom Amanom.


Švajcarska, inače, predsedava grupom unutar MMF-a u kojoj se nalazi Srbija.


Cvetković, koji u SAD boravi u sklopu prolećnog zasedanja MMF-a i Svetske banke, večeras će se sastati i sa američkim kongresmenima Pitom Viskloskim i Denom Bartonom, članovima srpskog kokusa.

POVEZANE VESTI

Petak 15.04.2011. 22:03
Бараћева и Павловић кажу да се ДС избором Цветковића „жестоко избламирао“. Бараћева тврди да је Цветковић од 2003. до 2004. године као први човек Агенције за приватизацију учествовао у најмање 88 сумњивих приватизација. - Један од највећих Цветковићевих грехова јесте то што је у време када је био на челу Агенције истовремено био и извршни директор фирме „Ces Mekon“, коју је иста та Агенција често ангажовала. То је очигледан, страшан сукоб интереса! Све приватизације завршаване су у уском кругу људи и магичном троуглу: Економски институт – „Diloit & Tuš“ – „Ces Mekon“. Иза свега тога, наравно, стоје свемоћне странке и њихови тајни финансијери, који никоме не полажу рачуне… – каже Бараћева.
Petak 15.04.2011. 23:04
Svima je jasno da ako MMF daje kredit, on kontrolise sta rade glodari da ne upadnu u bulu, da mogu da mu vrate. Sada posto se priblizavaju izbori moraju zuti da popuste dizgine i onda nam spoljna kontrola samo smeta. Ima vlast da lozi masinu kako mali Djokica zamislja, stampa dinare, dize kredite, prodaje obveznice, odmrzne plate i penzije. Ako neko slucajno pita, imamo saradnju sa MMF kao savetnika, a radicemo po svome. Metastaza pocinje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online