Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 22.10.2015.
14:49
Tanjug, Vestionline A

Država da pomogne Bujoševiću da može da vlada u RTS-u

Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević izjavio je u četvrtak da Vlada Srbije mora da pronađe rešenje za naplatu pretplate, jer je njena zakonska obaveza da omogući stabilno finansiranje javnog medijskog servisa. Dakle, da se obezbedi da možemo da gledamo još više repriza nego što je to slučaj danas, jer RTS - to je naše pravo da znamo sve. Napamet.

Tanjug
Da mu se obezbedi da ima para za reprize serija: Dragan Bujošević, generalni direktor RTS-a

- Razgovarao sam sa premijerom Aleksandrom Vučićem i ministrima i uveren sam da smo na najboljem putu da nađemo dobro rešenje za sve nas... Obaveza vlade je stabilno finansiranje javnog medijskog servisa, to je obaveza predviđena zakonom - rekao je Bujošević na javnoj raspravi o programskim sadržajima javnog servisa.

On je ukazao da je problem to što, i ako se dođe do održivog rešenja, RTS neće imati novac za funkcionisanje za prva dva do tri meseca u narednoj godini.

- Ako počne naplata takse od 1. januara, prvi prihod može da se očekuje početkom februara, to će biti sigurno nedovoljan iznos za finansiranje RTS-a i mi ćemo morati da nađemo način kako da rešimo taj problem - rekao je Bujošević.

On je dodao da rešenje nije u novim zaduživanjima jer je trenutni dug RTS-a 90 miliona evra, a da je prošlu godinu završio sa 18 miliona evra gubitka, što je, između ostalog, posledica "maćehinskog odnosa" države prema ovoj medijskoj kući.

Nekada TV Bastilja, danas TV Repriza

Sramotni program RTS-a za vreme komunista, do 2000. godine (kada smo je znali kao TV Bastilju), kao i kasniji ništa bolji program za vreme "demokrata" i danas za vreme SNS-a (kada je znamo kao TV Repriza), ocenili su i građani - sve većim bojkotom plaćanja. Uostalom, stavka za smeće već je postojala na uplatnicama Infostana, mnogo je bilo da postoji jedna i za javni medijski servis.

Bujošević se osvrnuo na poslednjih osam godina - napomenuo je da je naplata pretplate iz godine u godinu bila sve manja, pa je od 69 odsto 2007. godine, došla na 28 odsto 2013. godine. 


 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.10.2015. 15:04
Bujosevicu pop usi qrac!!!!!!!!! Zasto narad da placa razglasnu stanicu vladajucih garnitura? Trazi pare od Vucica i Nikolica koje reklamirate a ne od gradjana Srbije!!!!!!!!
Četvrtak 22.10.2015. 21:02
Dug RTS-a od 90 miliona evra je u Srbiji (legalno) nemoguce otplatiti. Ziveti na kreditnoj "visokoj nozi" je takodje nemoguce. U bojkotu lezi zec (resenje za narod) a i legalno je.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online