Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 31.03.2019.
16:43
Vestionline, Mondo A

Škotski derbi kakav svi vole - Tuče, crveni kartoni i pobedonosni golovi (VIDEO)

Seltiku pripalo više od sat vremena velikog derbija, zatim se Rendžers probudio, a onda sam sebe pobedio. Zeleno-beli imaju "+13" sedam kola pre kraja.

Tanjug/Andrew Milligan/PA via AP
Udarac Rendžersovog Kenta, Seltikov Braun pada

Seltik je vrlo blizu osme uzastopne titule i samo mu teorija ne dozvoljava da je već sada zvanično proslavi, iako su je ove nedelje navijači velikana iz Glazgova slavili.

Radovali su se novoj pobedi u "Old Firmu", kojom je Seltik stekao 13 bodova prednosti u odnosu na Rendžers. A, do kraja šampionata je samo sedam kola… 

Računajući sva takmičenja, Seltik i Rendžers odigrali su 416 utakmica. "Policajci", koji su bez trijumfa na Seltik parku od 2010, sada imaju svega tri pobede više, ukupno 160, dok je 99 mečeva završeno bez pobednika.

U šampionatu je Rendžers još ubedljiviji, jer je od 316 utakmica pobedio u 120. Seltik je bio bolji 109 puta, a 87 je završeno nerešeno.

Seltik – Rendžers 2:1, u definitivno najzanimljivijem derbiju ove sezone.

Seltik je bolju igru u prvom poluvremenu krunisao u 27. minutu. Pogrešio je Džo Vorel, kada su zeleno-beli izveli munjevitu kontru. Džejms Forest je odigrao za Odsona Eduara, koji je vukao loptu od centra pa skoro do gola Rendžersa i onda vrlo lepo završio napad na oduševljenje punog Seltik parka.

Novi problem za Stivena Džerarda i Rendžers dogodio se u 31, kada je Alfredo Morelos naseo na provokaciju Skota Brauna i lakom ga udario. Prvi detalj je promakao sudijama, ali ne i drugi. Kolumbijac je dobio direktan crveni karton.

Provokator Braun je osmehom ispratio rivala sa terena.

Bez igre, u izgubljenoj situaciji, Rendžers je uspeo da izjednači u 63. minutu. U jeku dominacije Seltika, koji je apsolutno kontrolisao dešavanja na terenu, Rajan Kent se majstorski izborio protiv Ange Bojate i Mikaela Lustiga i savladao protivničkog golmana.

Neverovatno kako je Seltik praktično sam sebi zakomplikovao život i od dobijene utakmice napravio veliku dramu. Prvo je Rendžers stvorio novu šansu, ali je nije iskoristio, da bi se nedugo posle toga Bojate povredio, a pošto je pre toga Nil Lenon izvršio sve tri izmene – brojčano stanje na terenu je bilo izjednačeno.

I taman kada se "Old Firm" bližio stotom remiju, Džejs Tavernije je napravio skandaloznu grešku u trenucima kada je Rendžers polazio u napad i nije bio izložen nekom velikom pritisku protivnika. Englez je vratio loptu, ali nikome i vrlo slabu… Domaćin je to iskoristio, vrlo brzo se ispred gola našao Eduar, video je Džejmsa Foresta kako se ubacuje, pas je bio pravovremen, a realizacija do tog momenta neprimetnog Foresta sigurna.

Od 86. minuta Seltik je ponovo vodio, a sudija Bobi Meden oprostio Kentu crveni karton. Strelac gola za Rendžers udario je rukom u lice "prljavog" Brauna, međutim nije bio kažnjen.

Ali, ni to nije vredelo Džerardu, Rendžers se u nedelju oprostio od titule...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online