Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 20.11.2018.
23:48
Vestionline A

Krstajić: Napravili smo veliki posao

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se u B Ligu nacija, pošto je večeras u poslednjem meču C lige, grupe 4, savladala Litvaniju 4:1 (0:0).

MN Press
 

Srbija je pobedila selekciju Litvanije i tako osigurala prvo mesto u grupi sa 14 bodova. Autogol je dao Žulpa u 51. minutu, dok su strelci za Srbiju bili su Mitrović u 58. minutu, Prijović u 71. i Ljajić tri minuta kasnije. Gol utehe za goste postigao je Petravičijus.

Srbija će u narednom ciklusu igrati u Ligi B u kojoj će nastupiti još Nemačka, Hrvatska, Posljska, Rusija, Austrija, Vels, Škotska, Norveška...

- Čestitam igračima na osvajanju prvog mesta u grupi. Sad imamo dve šanse za plasman na EP, što je najvažnije. Ostvarili smo osnovni cilj - počeo je selektor Mladen Krstajić i dodao:

- Hvala malobrojnim navijačima na velikoj podršci. Nije bilo potcenjivanja Litvanije, ali... Nije bilo lako, iskreno, ova godina otkad sam selektor mi je najteža u karijeri. Nije trenutak za priču, ispražnjen sam. Nisam neraspoložen, ali mi je pao kamen sa srca.

Srbiju u martu očekuju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020, a u junu i plej-of Lige C, alternativna prilika za mesto na EURO.

- Srbiji je mesto da se bori za ušešće na Evropskom prvenstvu. Napravili smo veliki posao, iskorak, imamo dve mogućnosti da se borimo za kontinentalni šampionat. Nije lako. Sumnjali su u ekipu, u mene. Napraviš rezultat, pa te otpišu. Tako je bilo pred Crnu Goru, pa pred Rumuniju. Posle Crne Gore sam tek osetio da nas smatraju ozbiljnije. Ne može da se radi i podmađvanje reprezenacije, a i da se traže rezultati. Hoćemo sve, a nećemo ništa. A zaslužujemo da igramo u polufinalu Lige nacija, kao što ćemo i igrati. Živimo u zemlji u kojoj se dešavaji stvari od danas do sutra. Pao mi je kamen sa srca, pa sam takav kakav jesam sad pred vama - rekao je Krstajić.

Selektor Litvanije Edgaras Jankauskas razočaran je što njegov tim nije ostvario bolji rezultat u Ligi nacija:

- Srbija je za klasu bolji rival od nas i za nas je Liga nacija velika škola. Večeras smo igrali sa čak šest igrača iz domaće lige, ali smo u nekoliko navrata uspeli čak i da zapretimo. Žao mi je što nismo u Ligi nacija osvojili makar bod, ali smo upali u grupu sa mnogo jačim rivalima od nas - rekao je Litvanac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online