Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 20.11.2018.
20:01 >> 22:45h
Vestionline A

Srbija pobedom nad Litvanijom obezbedila ulazak u Ligu B

Fudbalska reprezentacija Srbije obezbedila je prvo mesto u grupnoj fazi Lige nacije pobedivši na stadionu u Humskoj selekciju Litvanije 4:1.

MN Press
Fudbalska reprezentacija Srbije

SRBIJA: Rajković - Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić - Maksimović, Lukić - Živković, Ljajić, Gaćinović - Mitrović.

LITVANIJA: Šetkus - Baravikas, Girdvajinis, Januševskis, Slavickas, Žulpa - Petravičijus - Sirgedas, Vorobjovas, Kazlauskas - Černih.

Srbija je pobedila selekciju Litvanije i tako osigurala prvo mesto u grupi sa 14 bodova. Autogol je dao Žulpa u 51. minutu, dok su strelci za Srbiju bili su Mitrović u 58. minutu, Prijović u 71. i Ljajić tri minuta kasnije. Gol utehe za goste postigao je Petravičijus.

Srbija će u narednom ciklusu igrati u Ligi B u kojoj će nastupiti još Nemačka, Hrvatska, Posljska, Rusija, Austrija, Vels, Škotska, Norveška...

Ostali rezultati:

Portugalija- Poljska 1:1 (1:0)

Švedska - Rusija 2:0 (1:0)

Crna Gora - Rumunija 0:1 (0:1)

Škotska - Izrael 3:2 (2:1)

Kosovo - Azerbejdžan 4:0 (1:0)

Malta - Farska ostrva 1:1 (1:1)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

90. minut - KRAJ MEČA!

82. minut - Umesto Adema Ljajića ušao je u igru još jedan povratnik Danijel Aleksić.

77. minut - Umesto Saše Lukića na teren ulazi povratnik u reprezentaciju Ljubomir Fejsa.

74. minut - GOL! Adem Ljajić postiže drugi uzastopni gol na dva meča, na asistenciju Prijovića. Lobom je lako savladao golmana Setkusa.

71. minut - GOL! Drugi gol u nacionalnom dresu Srbije postigao je Aleksandar Prijović i to glavom.

68. minut - Ljajić je odigrao petom, a Mitrović uhvatio volej na ivici kaznenog prostora, ali šutira pored gola.

64 - minut - GOL! Litvanija smanjuje rezultat preko Petravičijusa, posle loša intervencije golmana Rajkovića. Lopta pada pravo na nogu Litvancu koji udarcem preko leđa trese mrežu Srbije. što je bio ukupno treći gol gostujuće selekcije u grupbnom takmičenju Lige nacija.

58. minutGOL! Mitrović postiže šesti gol u Ligi nacija! Posle centaršuta Živkovića, Mitrogol je fantastično reagovao I golavom poslao loptu u mrežu.

57. minut - Stativa! Malo je nedostajalo da Srbija duplira vođstvo, ali Prijović pogađa okvir gola.

51. minut - GOL! Srbija vodi autogolom Litvanca Arturasa Žulpe. Posle centaršuta Ljajića iz kornera sa desne strane, Žulpa je loše reagovao dok je čuvao Milenkovića na petercu i glavom zatresao sopstvenu mrežu.

46. minut - Na teren je ušao Aleksandar Prijović umesto Mijata Gaćinovića.

POLUVREME

42. minut - Dva napada Srbije preko Antonija Rukavine, pokušao je da zaposli Aleksandra Mitrovića ali su Litvanci uspeli da se odbrane.

36. minut - Oštra igra Litvanaca. Oboren je Živković što je bio šesti faul gostiju u odnosu na dva koliko imaju Orlovi.

32. minut - Prečka! Velika sreća za Orlove, Januševskis je pobegao Rodiću i Veljkoviću posle centaršuta iz slobodnog udarca, bio je sam ispred gola Srbije, ali Rajković brani i uz pomoć prečke sprečava gol.

30. minut - Odlična lopta za Ljajića u kazneni prostor, pokušao je da završi akciju udarcem iskosa sa desne strane, ali nije bio precizan. Živković nije uspeo da stigne tu loptu, pa je pripala rivalu.

26. minut - prvi šut ka golu Litvanije! Rodić je ubacio loptu na visinu penala posle prodora po levoj strani, ali slab udarac Saše Lukića pravo u golmana.

24. minut - Saša Lukić predaje čistu loptu u noge protivniku.

21. minut - Srbija je imala dobru akciju preko Andrije Živkovića, ali nije uspeo da se izbori, pa je lopta pripala gostujućoj ekipi.

16. minut - Korner za Srbiju izvodi Adem Ljajić, ali je dobro reagovala odbrana Litvanaca.

13. minut - Češće napadaju Litvanci, ali ne mogu da dođu do prave šanse, ponajviše im to onemogućava natopljen teren u Humskoj.

6. minut - Prva potencijalna pretnja gostiju, Černih šutira pored gola nakon centaršuta sa desne strane.

2. minut - Miran početak, Srbija ima posed.

Vestionline
Srbija - Litvanija

Meč je počeo!

Pobeda izabranika Mladena Krstajića vodi u viši rang i obezbeđuje im plej-of i borbu za odlazak na Evropsko prvenstvo, pa je jasno kakva motivacija postoji među akterima.

Srbija u ovaj duel ulazi sa 11 bodova, dva više od Rumunije, četiri više od Crne Gore (7), dok će se Litvanija u Beogradu boriti za prve bodove u grupi.

Navijači imaju priliku da podrže Orlove na putu ka plasmanu u B diviziju Lige nacija, a svi se nadaju da drame neće biti u poslednjem kolu i da će tim Mladena Krstajića, koji se odlučio da od prvog minuta istrče ovih 11 igrača, prema očekivanjima, lako izaći na kraj sa Litvanijom, koja je već eliminisana iz C divizije novoformiranog takmičenja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online