Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.09.2018.
23:04
Vestionline A

Španija demolirala Hrvate

Fudbaleri Španije potpuno su razbili reprezentaciju Hrvatske u meču drugog kola A lige, UEFA Lige nacija sa 6:0.

EPA/Morell
Španski fudbaleri pozdravljaju navijače

Golove za Španiju davali su Saul Njiges, Marko Asensio, Rodrigo, Serhio Ramos i Isko uz jedan nesrećno primljen auto-gol Lovre Kalinića, golmana Hrvatske.

Španija je u Elčeu dočekala Hrvatsku kojoj je to bio prvi meč u Ligi nacija, dok su Španci već odigrali jedan i pobedili Engleze sa 2:1.

Hrvati su bili bolji samo u prvih dvadesetak minuta, ali kada su propustili svoje šanse Rakitić i Perišić, usledila je surova kazna.

Prvo je u 24. minutu Saul bio zaboravljen u kaznenom prostoru, posle teledirigovane lopte Ramosa, Karvahal ga je savršeno pronašao i proradila je madridska veza za 1:0.

Marko Asensio potom u 33. minutu daje gol za 2:0 fantastičnim udarcem sa 25 metara. Za treći gol u 35. minutu opet je bio odgovoran Asensio, ali i sreća na strani Španaca.

Fudbaler Real Madrida je šutirao, lopta se od prečke odbila i pogodila u leđa Lovrea Kalinića, golmana Hrvatske i odbila se u mrežu.

U tih 12 minuta Španci su iskoristili apsolutno sve prilike koje su im se ukazale i već do poluvremena srušili vicešampione. Luka Modrić se "nije video" na terenu, a ni Rakitić nije uspevao da pronađe svoju igru.

Tek što su počeli drugo poluvreme, Asensio se upisao i među asistente. Poslao je loptu u prostor, Rodrigo je istrčao i u situaciji jedan na jedan savladao golmana Hrvatske četvrti put na meču u 49. minutu.

Osam minuta kasnije "petarda puca" posle strašne finte Serhija Ramosa koji je u kaznenom prostoru varkom tela ulevo izbacio Domagoja Vidu, otišao desno i glavom posle nove asistencije Asensija povisio na 5:0.

Već do 76. minuta bilo je 6:0, Asensio upisuje treće dodavanje koje Isko iz okreta u kaznenom prostoru pretvara u šesti gol "Furije".

EPA/Morell
Marko Asensio, strelac i trostruki asistent

Jednu od retkih prilika koje Španci ne koriste propušta Isko u 86. minutu kada je na desetak metara od gola imao otvorenu priliku za sedmi gol. U strelce je do kraja mogao da se upiše i Dani Sebaljos posle udarca Tijaga Alkantare, ali se to nije desilo.

Do kraja meča su na stadionu u Elčeu novom selektoru Španije navijači skandirali ime "Luis Enrike, Luis Enrike". Hrvatska je rezultatom 6:0 doživela najteži poraz u svojoj dosadašnjoj istoriji.

Da podsetimo, dve reprezentacije su mogle da se ukrste u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Rusiji, ali je Španiju savladala domaća selekcija posle izvođenja penala, dok su Hrvati pobedili Dance u osmini finala takmičenja.

U preostalim utakmicama Lige nacija, Belgija je pobedila Island sa 3:0 u Ligi A, uz dva gola Romelua Lukakua i jedan Edena Azara. Bosna i Hercegovina je pobedila Austriju u B ligi sa 1:0, a u C ligi Finska je savladala Estoniju sa 1:0, a Mađarska Grčku sa 2:1.

Luksemburg je u D ligi bio bolji od domaćeg San Marina sa 3:0, dok su Moldavija i Belorusija odigrale nerešeno bez golova.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online