Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.11.2018.
22:53
Vestionline A

Hrvatska pobedila Španiju

Fudbaleri Hrvatske su na Maksimiru pobedili Španiju u petom kolu Lige A Lige nacija sa 3:2.

EPA/Antonio Bat
 

Hrvatska-Španija 3:2 (0:0)

- 1:0 - Andrej Kramarić u 54. minutu

- 1:1 - Daniel Sebaljos u 56. minutu

- 2:1 - Tin Jedvaj u 69. minutu

- 2:2 - Serhio Ramos iz penala u 78. minutu

- 3:2 - Tin Jedvaj u 93. minutu

Hrvatska: Kalinić - Vrsaljko, Vida, Lovren, Jedvaj - Rakitić, Brozović, Modrić - Rebić, Perišić, Kramarić.

Trener: Zlatko Dalić

Španija: De Hea - Roberto, Ramos, Martines, Alba - Sebaljos, Saul, Sebaljos - Isko, Aspas, Rodrigo.

Trener: Luis Enrike

Vicešampion sveta znatno je bolje ušao u meč nego u Elćeu pre dva meseca. Imali su domaći par solidnih prilika u prvom poluvremenu, ali na kraju nije bilo golova u prvih 45 minuta. Hrvati ipak zasluženo dolaze do gola. Serhi Roberto je u 54. minutu kardinalno pogrešio i predao loptu Perišiću, koji ju je prosledio Kramariću, kome nije bilo teško da reši situaciju jedan na jedan sa De Heom. Ipak, Španci su momentalno odgovorili. Sjajno je prošao Isko i na tacni uposlio Sebaljosa koji donosi izjednačenje.

Španci su imali odličnu priliku preko Aspasa, ali je pogodio prečku. Usledila je kazna u 69. minutu kada je sjajan centaršut Luke Modrića Tin Jedvaj pretvorio u pogodak i vođstvo 2:1. Veliku šansu za definitivan nok-aut propustio je Ante Rebić, koji je izbio sam pred De Heu, ali mu je golman Mančester Junajteda odbranio udarac. U 77. minutu Šime Vrsaljko je dva puta igrao rukom u šesnaestercu, ali je sudija Kulbakov kod drugog pokazao na belu tačku, a siguran izvođač bio je Serhio Ramos. Hrvati četri minuta pre kraja preko Kramarića imali sjajnu priliku, ali je Martines odlično intervenisao. Ipak, nagrada za veliki trud došla je u nadoknadi vremena, pošto je Tin Jedvaj drugim golom postigao pobedonosni gol.

Španci su ostali lideri Grupe 4 sa šest bodova, Engleska i Hrvatska po četiri, sa tim da Englezi i Hrvati igraju u nedelju na Ostrvu poslednji meč ove grupe kada će biti poznat definitivan rasplet. Sve tri ekipe imaju šanse za Fajnal for. Istog dana biće poznat i učesnik Fajnal fora iz Grupe 2. Belgija se pobedom nad Islandom 2:0 golovima Mišija Bačuaija, osamila na prvom mestu Grupe 2 sa devet bodova i ima tri boda u odnosu na Švajcarsku, sa kojom igra u gostima u poslednjem kolu za prvo mesto. Belgiji će biti dovoljan i minimalan poraz uz postignut gol.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online