Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.03.2018.
07:11
P. Živković - Vesti A

Ponos Srbije

Mladoj reprezentaciji Srbije u martu predstoji nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. "Orlići" su prvoplasirani u grupi 7, a meč sa Gibraltarom je na programu 23. marta. Saša Lukić jedan je od glavnih nosilaca igre selektora Gorana Đorovića.

EPA/ALESSANDRO DI MARCO
Predvodnik izuzetne generacije "Orlića": Saša Lukić

Nekadašnji prvotimac Partizana odigrao je svih pet dosadašnjih utakmica u kvalifikacijama, bio je strelac u duelu sa Makedonijom, a protiv Austrije je nad njim načinjen penal pri rezultatu 1:1 u finišu meča, čime je značajno doprineo vođstvu, a potom i trijumfu na teškom gostovanju.

Lukić u poslednje vreme pruža izvanredne partije u španskoj Primeri, u ekipi Levantea u koju je početkom sezone stigao na pozajmicu iz Torina.

Razgovor za "Vesti" počinje pričom o reprezentativnim obavezama koje uskoro slede:

- Očekujemo da ćemo na pravi način nastaviti ovo što smo započeli. Pobeda u duelu sa Gibraltarom ne bi smela da se dovodi u pitanje. Apsolutni smo favoriti u tom meču, a pravilnim pristupom tokom svih 90 minuta to treba da dokažemo i na terenu. Još jedna pobeda, šesta uzastopna u ovim kvalifikacijama bi nas dodatno približila Evropskom prvenstvu što je naš cilj. Imamo kvalitet, u ekipi je dosta dobrih igrača i samo treba da nastavimo u ritmu u kom smo igrali u dosadašnjem delu kvalifikacija - počinje priču Lukić.

Tajna uspeha u atmosferi

Naša selekcija je u uvodnih pet mečeva zabeležila isto toliko pobeda, a zanimljivo je da maksimalan učinak imaju još samo reprezentacije Francuske i Španije:

- Lepo je biti u takvom društvu. Bez svake sumnje to je velika stvar za nas, ali i za srpski fudbal i još jedan dokaz da imamo talentovanu i vrlo perspektivnu generaciju fudbalera. Koliko mi je poznato, dugo vremena naša reprezentacija do 21 godine nije se plasirala na Evropsko prvenstvo sa svim pobedama u grupi, pa bi bilo lepo da i taj rezultat ostvarimo. Ipak, odlazak u Italiju na Šampionat Evrope je naš prioritet.

Između Torina i Levantea

Do kraja sezone Lukić će biti igrač Levantea, a onda?
- Kada istekne pozajmica, ja sam igrač Torina, ali o tom potom. Iskren da budem sada ne razmišljam o tome. Koncentrisan sam pre svega na obaveze koje imam u Levanteu i sve ono što me očekuje u reprezentaciji - zaključio je Lukić.

Na pitanje koji su krajnji dometi ove generacije, Lukić odgovara:

- Mislim da nije tajna i da svi vide da je ovo perspektivna generacija koja bi mogla da ima lepu budućnost. Naša velika prednost je što se svi veoma dobro međusobno poznajemo. Imamo i sjajnu atmosferu u timu bez koje je nemoguće praviti vrhunske rezultate. Takođe, selektor Goran Đorović je odlično posložio sve kockice u timu i zaista sjajno funkcionišemo kao ekipa. Međutim, moramo da ostanemo čvrsto na zemlji, da idemo korak po korak, da se fokusiramo samo na prvu narednu utakmicu, jer to je jedini ispravan put i siguran sam da smo svi toga svesni.

Najbolji protiv najboljih

Od kraja 2017. godine Saša Lukić ustalio se u ekipi Levantea i pruža odlične partije. O iskustvima iz Primere talentovani vezista kaže:

- Igranje u jednoj od najboljih liga na svetu je veliko iskustvo za mene. Imao sam prilike da igram protiv nekih od najboljih ekipa i igrača na planeti što je za svakog mladog igrača od neprocenjivog značaja. Siguran sam da će mi to mnogo značiti u nastavku karijere.

Najbolje partije u dresu Levantea Lukić je pružio protiv najboljih ekipa, renomiranih rivala Reala, Barselone, Sevilje...

Lep život u Španiji

Lukić ne krije da je oduševljen životom u Španiji:
- Valensija je mnogo lep grad. dobra stvar je što je u istom gradu i Nemanja Maksimović, pa kada to obaveze dozvoljavaju možemo da se družimo. Sjajno sam prihvaćen u ekipi, imam podršku svih saigrača i zaista sam zadovoljan.

- Odigrao sam 10 utakmica. Iskren da budem očekivao sam da ću više vremena provesti na terenu, ali s obzirom na to da mi je prva sezona u Španiji, zadovoljan sam i mislim da sam pokazao da mogu da u tako jakoj konkurenciji igram bez problema i da se ravnopravno nosim sa svim protivnicima. To je za mene lično mnogo važno, pre svega na polju samopouzdanja.
Levante se nalazi u opasnoj zoni, ali Lukić je optimista:

- Predstoji nam žestoka borba do samog kraja, ali verujem da možemo da obezbedimo opstanak. Mislim da to i zaslužujemo. U nekim mečevima nam je nedostajalo i malo sreće i da je kojim slučajem sreća bila na našoj strani položaj na tabeli bi bio znatno bolji - zaključio je Lukić.

5 uzastopnih pobeda imaju "orlići"

Krenuo iz Šapca

Ime i prezime: Saša Lukić
Datum rođenja: 13. avgust 1996.
Mesto rođenja: Šabac
Godna: 21
Visina: 1.82 m
Pozicija: sredina terena
Broj na dresu: 20 (Levante)
Karijera: Partizan (2013-16), Teleoptik (pozajmica 2013-15) Torino (2016-), Levante (pozajmica 2017-)
Reprezentacija: Srbija U21

Grupa 7

- Naredni mečevi (23. mart):
- Gibraltar - Srbija
- Makedonija - Rusija
1. Srbija 5 5 0 0 13:3 15
2. Rusija 5 3 1 1 8:4 10
3. Austrija 5 3 0 2 13:4 9
4. Jermenija 7 2 1 4 5:11 7
5. Gibraltar 6 1 0 5 1:14 3
6. Makedonija 4 1 0 3 3:7 3

Naši igrači u Španiji

Odavno nije bilo više srpskih fudbalera u dve vodeće španske lige - Primeri (La Liga) i Segundi.

Ime i prezime - liga klub:

M. Dmitrović - La Liga Eibar
N. Maksimović - La Liga Valensija
V. Jovanović - La Liga Eibar
A. Rukavina - La Liga Viljareal
D. Brašanac - La Liga Leganes
Z. Kuzmanović - La Liga Malaga
N. Radoja - La Liga Selta
S. Lukić - La Liga Levante
F. Manojlović - La Liga Hetafe
I. Stefanović - Segunda Kordoba
S. Jovanović - Segunda Kordoba
R. Brežančić - Segunda Huesca
D. Lekić - Segunda Reus
F. Malbašić - Segunda Tenerife

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online