Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 18.09.2012.
22:47
Vestionline A

LŠ: Kolarov strelac, Real se izvukao

U premijernim mečevima Lige šampiona Real je u šokantnoj utakmici uspeo da pobedi Mančester Siti sa 3:2, PSŽ je deklasirao kijevski Dinamo 4:1, Arsenal je trijumfovao u Monpeljeu 1:2, kao i Šalke u Atini istim rezultatom. Porto je pobedio Dinama u Zagrebu 0:2, dok je Malaga ubedljivo savladala ruski Zenit 3:0.

Velika borba i pet golova u poslednjih 20 minuta meča na "Santjago Bernabeu"

U fantastičnom meču u Madridu, koji je za trenera Reala Žozea Murinja bio praktičo biti ili ne biti posle posrtanja u Primeri, domaćin je u neizvesnoj završnici postigao dva gola i na kraju uspeo da trijumfuje protiv sjajnog Mančester Sitija 3:2. 

Posle tvrdog prvog poluvremena i debija Matije Nastasića u odbrambenim redovima "građana", Siti je poveo golom Edina Džeka u 68. minutu meča, ali je samo osam minuta kasnije izjednačio Brazilac Marselo.

Međutim u poslednjih pet minuta usledila je prava drama. Prvo je Kolarov iz slobodnog udarca sa više od 20 metara doveo Siti u vođstvo, ali je samo dva minuta kasnije izjednačio Karim Benzema. A, onda je Ronaldo u 90. minutu "žabicom" prevario i savladao golmana Džoa Harta za veliku pobedu Madriđana od 3:2. 

U drugom meču ove grupe Borusija je u Dortmundu minimalno slavila protiv Ajaksa. Domaćin je promašio i penal preko Humelsa u 58. minutu, ali je Levandovski u 87. minutu uspeo da postigne gol za trijumf nemačke ekipe. 

Fudbaleri francuskog Pari Sen Žermena ubedljivo su savladali Dinamo Kijev sa 4:1, dok je Porto bio bolji od zagrebačkog Dinama sa 2:0 golovima Luća Gonzalesa u 41. i Stivena Defura u 91. minutu.

Parižani su na svom stadionu poveli golom Zlatana Ibrahimovića iz penala u 19. minutu, dok je na 2:0 povećao Tijago Silva koji se najbolje snašao posle gužve. Prednost domaćih na 3:0 povećao je brazilski štoper, Aleks u 32. minutu volej udarcem, Migel Veloso smanjio je zaostatak svoje ekipe u 87. minutu, dok je u 92. Havijer Pastore postavio konačnih 4:1.

Fudbaleri Arsenala pobedili su u gostima Monpelje sa 2:1, dok je istim rezultatom Šalke savladao Olimpijakos.

Francuzi su poveli pogotkom Juna Belande u devetom minutu iz penala, ali su igrači Arsenala ubrzo nakon toga uspeli sa dva gola u dva minuta da preokrenu rezultat. Prvo je Lukas Podolski izjednačio u 16. pošto je izbegao ofsajd zamku, a
potom je Žervinjo dva minuta kasnije doneo prednost svom klubu.

Šalke je u Atini vodio golom Benedikta Hevedesa u 41. minutu, ali je grčka ekipa uspela da izjednači pogotkom Đamela Abduna u 58. Nemci su, ipak, došli do pobede samo minut posle izjednačenja golom Klas-Jan Huntelara.

Fudbaleri španske Malage pobedom su počeli takmičenje u Ligi šampiona, pošto su večeras savladali Zenit iz Sankt Peterburga sa 3:0, dok je ekipa Milana osvojila samo bod na svom terenu protiv Anderlehta 0:0.

Malaga je povela posle dobrog prodora i završnice Iska u trećem minutu, dok je na 2:0 povećao Havijer Saviola u 13. Konačnih 3:0 postavio je ponovo Isko svojim drugim golom u 76. minuta odličnim šutem sa preko 20 metara.

Grupa A:

Dinamo Zagreb - Porto 0:2
Pari Sen Žermen - Dinamo Kijev 4:1

Grupa B:

Monpelje - Arsenal 1:2
Olimpijakos - Šalke 1:2

Grupa C:

Milan - Anderleht 0:0
Malaga - Zenit 3:0

Grupa D:

Borusija Dortmund - Ajaks 1:0
Real Madrid - Mančester Siti 3:2

Sutra:

Grupa E:

Čelsi - Juventus
Šahtjor - Nordsjeland

Grupa F:

Bajern Minhen - Valensija
Lil - BATE Borisov

Grupa G:

Barselona - Spartak Moskva
Seltik - Benfika

Grupa H:

Braga - Kluž
Mančester junajted - Galatasaraj

POVEZANE VESTI

Utorak 18.09.2012. 23:11
Srce mi je puno radi tebe Srbine! Bravo!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online