Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.08.2013.
18:39
Vesti, Mozzartsport A

Žreb Lige šampiona: Barselona na Milan, Ajaks i Seltik!

Za nas će posebno biti interesantna i Grupa C, gde će "srpska" Benfika igrati sa takođe "srpskim" Anderlehtom, kao i Pari sen Žermenom i "bratskim" Olimpijakosom

Ko će ga podići ove sezone?

Spremite se, čeka nas atomski fudbal!

Žrebom u Monaku određeni su parovi grupnog takmičenja u Ligi šampiona za sezonu 2013/2014, a opšti je utisak da će najzanimljivije biti u grupi H, gde će se sresti svi nekadašnja šampiona Evrope: Barselona, Milan, Ajaks i Seltik.

Prvi put posle pet godina srešće se u Ligi šampiona i dva velikana, Real Madrid i Juventus, ukupno vlasnici 11 titula evropskog prvaka, finalisti Lige šapiona 1998. u Amsterdamu, kad je kraljevski klub slavio golom Predraga Mijatovića (1:0). Račune Špancima i Italijanima pokušaće da pomrsi Galatasaraj, prošlogodišnji četvrtfinalista, koji je takmičenje završio upravo posle dvomeča sa Madriđanima.

Srpska kolonija u Lisabonu (Nemanja i Uroš Matić, Lazar i Filip Marković, Sulejmani, Đuričić, Mitorvić i Fejsa) udariće na tandem "orlova" iz Brisela, pošto su kuglice spojile Benfiku (osmorica naših inaternacionalaca) sa Anderlehtom (Luka Milivojević i Aleksandar Mitrović), a konkurenti će nam biti Pari sen Žermen i grčki Olimpijakos, koji je oduveo bio povezan sa srpskim igračima (Predrag Đorđević, Ilija Ivić, Miloš Šestić, Darko Kovačević, Marko Pantelić, Siniša Gogić, Miloš Marić, Božidar Bandović, Ljubomir Fejsa, Aleksandar Katai...), a čiji navijači su bratski povezani sa pristalicama Crvene zvezde.

Navijaćemo u Ligi šampiona i za Čelzi (Bane Ivanović), Mančester Junajted (Nemanja Vidić), Mančester Siti (Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić), CSKA iz Moskve (Zoran Tošić), Borusiju iz Dortmunda (Neven Subotić)...

Grupa A: Mančester J. (Eng), Šahtar (Ukr), Bajer L (Nem), R. Sosijedad (Špa)

Grupa B: Real M. (Špa), Juventus (Ita), Galatasaraj (Tur), Kopenhagen (Dan)

Grupa C: Benfika (Por), PSŽ (Fran), Olimpijakos (Grč), Anderleht (Bel)

Grupa D: Bajern (Nem), CSKA M. (Rus), Mančester S (Eng), Plzen (Češ)

Grupa E: Čelzi (Eng), Šalke (Nem), Bazel (Šva), Steaua (Rum)

Grupa F: Arsenal (Eng), Marsej (Fran), Borusija D. (Nem), Napoli (Ita)

Grupa G: Porto (Por), Atletiko M. (Špa), Zenit (Rus), Austrija (Austrija).

Grupa H: Barselona (Špa), Milan (Ita), Ajaks (Hol), Seltik (Ško).

Mečevi grupne faze su na programu 17 i 18. septembra, 1. i 2. oktobra, 22. i 23. oktobra, 5. i 6. novembra, 26. i 27. novembra i 10. i 11. decembra.

Na proleće sledi nokaut faza, počev od osmine finala, a novog prvaka Evrope dobićemo 24. maja 2014. u Lisabonu, na stadionu La Luž.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online