Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 04.06.2012.
18:55
Kurir A

Štimac: Briga me za Mihu!

"Ne želim da se pomirim s Mihajlovićem, ali u životu sam svima oprostio, pa i njemu", kaže Igor Štimac.

'Rukovaću se sa Mihom, jer mi kultura to nalaže' - Igor Štimac

Igor Štimac, budući selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske, kojeg u kvalifikacijama za SP 2014. očekuju dva duela sa Srbijom, kaže za Kurir da jedva čeka okršaj sa "mrskim neprijateljem“ iz igračkih dana Sinišom Mihajlovićem.

Duel dva trenera koji su u poslednjem finalu Kupa maršala Tita 1991. godine imali verbalni i fizički obračun biće pod budnim okom srpske, hrvatske javnosti.

Šta mislite o selektoru Srbije Siniši Mihajloviću?
- Bio je izvrstan igrač. Napravio je sjajnu karijeru.

Mihajlović je nedavno izjavio da mu je žao što njegov prijatelj Slaven Bilić napušta Hrvatsku, ali i da ga zamenjuje isto tako njegov "prijatelj“. Šta mislite o ovoj izjavi?
- Ne pratim šta izjavljuje, a i ne zanima me.

Kada ste poslednji put videli Sinišu Mihajlovića? Da li je to bilo na onoj utakmici Kupa 1991. u Beogradu?

- Ne, bilo je to posle finala Kupa, u prvenstvenom susretu protiv Zvezde na Marakani.

Sa ove vremenske distance, da li je ta utakmica mogla da prođe bez incidenata i tuče na terenu, i bez vašeg i Mihajlovićevog isključenja?
- Svi koji žele da budu objektivni priznaće da je Hajduk u tom finalu Kupa potpuno zasluženo pobedio. Zvezda je delovala rezervisano, čuvali su se za finale Kupa šampiona, i u takvom duelu nisu imali nikakve šanse da nas pobede. Mislim da su pojedini igrači Zvezde, frustrirani takvim raspletom situacije, reagovali nesportski. O isključenjima treba da pitate sudiju te utakmice, a ja sam potvrdu mišljenja dobio gledajući utakmicu na desetine puta.

Da li je istina da ste Siniši tadarekli: „Dabogda ti pobili sve u Borovu“, a da vam je on uzvratio: "Zubima ću te zaklati“?
- Ne!

Hoćete li se rukovati sa Sinišom Mihajlovićem pred početak utakmica Srbije i Hrvatske?
- Kultura mi nalaže da to uradim.

Siniša je 2008. godine bio spreman da se pomiri s vama uz dalmatinsko vino u jednoj TV emisiji. Tada ste odbili, jeste li sada promenili mišljenje?
- Ponoviću i vama još jednom, da nemam nameru to učiniti. Svima koji su me povredili u životu sam oprostio, pa tako i Siniši, ali vino pijem samo s prijateljima, sa mnogima i u Beogradu.

Ko će iz naše grupe otići u Brazil?
- Prognoze su vrlo nezahvalne, a grupa najteža u istoriji kvalifikacija za Hrvatsku. Mesto koje imamo na listi FIFA stavlja nas u ulogu favorita i tako ćemo se i ponašati. Uveren sam da će Hrvatska i Srbija voditi glavnu reč u grupi.

Kad možemo da vas očekujemo u Beogradu?
- Ako Bog da, vrlo skoro...

POVEZANE VESTI

Utorak 05.06.2012. 20:56
KO JE BRE OVBAJ stimac,TO NEKI AMATER NIKAD CULI NISMO ZA NJEGA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online