Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 04.04.2012.
22:50
Vestionline A

LŠ: Čelsi izbacio Benfiku, Real ubedljiv

Fudbaleri Čelsija i madridskog Reala opravdali očekivanja i plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su i u revanšima ostvarili pobede. Čelsi je nadigrao Benfiku sa 2:1 i u polufinalu će igrati protiv Barselone, dok je Real deklasirao APOEL 5:2, čime je izborio duele sa Bajernom.

 

Meireleš sjajnim golom u nadoknadi zapečatio polufinale Lige šampiona

Fudbaleri Čelsija pobedili su večeras na svom terenu Benfiku sa 2:1 i posle trijumfa u Lisabonu od 1:0 obezbedili plasman u polufinale Lige šampiona. Engleski tim u polufinalu će se sastati sa aktuelnim prvacima Evrope Barselonom koja je u utorak savladala Milan sa 3:1.

Čelsi je do pobede došao pogocima Frenka Lamparda iz penala u prvom 

poluvremenu, da bi u neizvesnoj završnici samo minut pre kraja rezervista Raul Meireleš obezbedio pobedu. Gol za ekipu iz Lisabona postigao je Španac Havi Garsija u 85. minutu. Gosti su od 40. minuta igrali sa igračem manje, pošto je kapiten Maksi Pereira zaradio dva žuta kartona.

U prvom delu meča oba tima imala su izgledne prilike, a posle dodavanja kapitena Džona Terija, Ešli Kol je utrčao u kazneni prostor gde ga je oborio Garsija, pa je sudija Damir Skomina odsvirao penal. Siguran izvođač bio je Frenk Lampard, pa je Čelsi na poluvremenu imao prednost.

U nastavku je Benfika, iako sa igračem manje, pokušala da postigne gol. Napadač Oskar Kardoso imao je nekoliko prilika, ali nije uspeo da pogodi mrežu Petera Čeha. Dobre šanse da obezbedi trijumf imao je i čelsi preko Fernanda Toresa i Huana Mate. Ipak, Benfika je stigla do izjednačenja u samom finišu, kada je
Garsija posle kornera neometan iz peterca glavom postigao pogodak.

Portugalci su posle gola pritisnuli da postignu i pobedonosni pogodak koji bi ih odveo u polufnale, ali posle jedne izgledne prilike nekadašnji igrač Portoa Raul Meirelješ iz kontre je dao drugi gol sa čelsi. On je izneo loptu iz svog kaznenog prostora i iskoristio manjak igrača Benfike u odbrani, da bi u trku prešao skoro ceo teren i sa ivice kaznenog prostora sjajno šutirao za pobedu Čelsija.

Real ubedljiv protiv APOEL-a

Fudbaleri Reala iz Madrida pobedili su večeras kiparski APOEL sa 5:2 i posle pobede u Nikoziji od 3:0 obezbedili plasman u polufinale Lige šampiona.

Ronaldo i Kaka

Golove za Madriđane postigli su Kristijano Ronaldo, koji je bio dva puta strelac, Rikardo Kaka, Kaljehon i Anhel Di Marija. Marselo je zabeležio dve asistencije.

Gustavo Manduka pogodio je prvi gol za Kiprane koje predvodi srpski stručnjak Ivan Jovanović, dok je Esteban Solari iz penala dao drugi gol za goste.

Madriđani su poveli pogotkom Kristijana Ronalda u 29. minutu, a sve nedoumice oko plasmana u polufinale otklonio je deset minuta kasnije Kaka. Manduka je u 67. minutu obradovao navijače APOEL-a, pošto je na "Santjago Bernabeu" savladao Ikera Kasiljasa.

Izuzetno efikasnu završnicu najavio je Ronaldo svojim drugim golom da bi Kaljehon, koji je zamenio Marsela, u 80. minutu povisio na 4:1. Samo dva minuta kasnije Solari je dao i drugi gol za goste, ali se posle sledeća dva minuta rezultat opet promenio pošto je Di Marija pogodio mrežu gostiju.

Prvi mečevi polufinala Lige šampiona u kojima se sastaju Real - Bajern i Čelsi Barselona na programu su 17. i 18. aprila.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online