Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 03.07.2016.
05:30
24sata.rs A

Potamnite bez celodnevnog prženja na suncu, evo i kako

Želite da pocrnite na letovanju, ali ne želite da se preterano izlažete suncu da ne biste oštetili kožu? Rešenje nije ni u skupim mackalicama, ni u veštačkim tabletama - već u voću i povrću koje imate kod kuće. Napravite ovaj domaći sok, pijte ga svak dan pred letovanje i nabacićete boju kao nikad pre.

pixabay.com
Zaboravite na celodnevno prženje: Uz umereno sunčanje i ovaj napitak imaćete boju kakvu želite

Beta karoten je magični sastojak koji vam je neophodan ne samo za dobar ten, već i za jak imunitet i lep izgled kože. Iako se često govori da je beta karoten isto što i vitamin A, istina je da je zapravo u pitanju provitamin ovog dragocenog vitamina. Drugim rečima, u pitanju je biljni pigment koji naš organizam pretvara u vitamin A pošto ga konzumiramo.

Verovatno se sada pitate zašto je to uopšte bitno - evo, da vam rešimo dilemu. Beta karoten obnavlja ćelije, štiti kožu od štetnih UV zraka i čini da koža mnogo brže primi boju od sunca. Ako redovno konzumirate namirnice koje sadrže karotene, moći ćete da se sunčate samo u dozvoljenom periodu (a to je ujutru pre 10 i popodne posle 18 časova) a da se kući vratite sa bojom kao one devojke koje su se "pržile" po ceo dan.

Šargarepa je svakako najbolji izvor beta karotena - na kraju krajeva, po njoj je i dobio ime. Ali ali ima i dosta drugih voćki i povrćki koje će vam pomoći u misiji "seksi ten za 10 dana". Tu prevashodno spadaju sve one namirnice koje imaju narandžastu i crvenu boju, kao što su tikva, bundeva, paradajz, slatki krompir, breskve i kajsije. Zanimljivo je da i zeleno lisnato povrće takođe sadrži dosta ovog jedinjenja, koje je ujedno i jak antioksidant.

Pitate se kako da napravite sok za rzo tamnjenje?

Potrebno je:

- 1 šargarepa

- 1 breskva

- 1 kriška sveže bundeve ili dinje

- 1 jabuka

Priprema:

Jednstavno sve stavite u sokovnik, a po želji možete da dodate i druge voćke zarad boljeg ukusa. Dodajte na kraju malo limuna zbog vitamina C i pijte ovaj sok svakodnevno ujutru, pre doručka. Krenite sa ovim sokom 10 dana pre letovanja i postarajte se da i tokom samog letovanja jedete šargarepe.

Ovaj recept garantuje najbrže i najbezbednije tamnjenje ali, naglašavaju dermatolozi, zaštita u vidu kreme je svakako neophodna.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online