Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 21.02.2012.
08:00
S. Đurić - Vesti A

Što u duši, to i na licu

Usnija Redžepova (66) važi za nekrunisanu kraljicu južnjačkog melosa i skoro da nema veselja na kome se ne zapevaju pesme, koje je ona proslavila: "Niška banja", "Kazuj, krčmo, džerimo", "Živote moj", "Samo pesma zna", "Rasule se kose moje".

Ne robuje fizičkoj lepoti: Usnija Redžepova

Van scene je tiha i stidljiva, ali topla i srdačna, daleko od one razigrane Usnije, koja žari i pali na sceni.

Egzotičnom lepotom je još davne 1971. godine, tokom gostovanja u Americi, očarala fotografe čuvenog "Pjelboja", koji su želeli njenim fotografijama da ulepšaju strane svojih novina, što je ona glatko odbila.


- Ne robujem fizičkoj lepoti i preteranoj nezi, baš kao ni trendovima. Kod mene je sve u granicama normale. Dan počinjem kafom za razbuđivanje, a zatim doručkujem. Ne znam koliko je to zdrav početak dana, ali navika jeste - kaže smejući se dok nas srdačno nutka raznim domaćim đakonijama, ali otkriva da vodi računa o ishrani.


- Moj suprug Šele (Svetomir Šešeić) je gurman i obožava jaku i masnu hranu, tako da za njega posebno kuvam. Za sebe spremam povrće i nemasna jela. Ponekad sebi dam oduška, ali retko. Od ishrane zavise kompletno spoljašnje i unutrašnje stanje čoveka - smatra sagovornica "Vesti" i kaže da je smeh najbolji lek za sve.


- Čista koža je pola lepote, pa uz jutarnju kafu čistim lice. U kući sam uglavnom nenašminkana. Puštam kožu da diše jer sam zbog posla često našminkana i to

Ne voli uniformisanost


- Razumem žensku potrebu za doterivanjem i za ulepšavanjem. Kao studentkinja arapskog jezika, živela sam u Studentskom gradu i svakog jutra sam bila prva u kupatilu, na tuširanju, šminkanju, mackanju... Međutim, ovo danas je preterivanje koje ubija autentičnost. Skoro sve žene izgledaju isto, kao da su izašle ispod istog kalupa, a to je danak globalizaciji - kaže Usnija.

teškom šminkom, koja opterećuje kožu - kaže naša sagovornica, otkrivajući da za čišćenje lica koristi specijalnu rukavicu.


- Kod kozmetičara idem povremeno, što zavisi od mnogo faktora, ali odlazak kod stručnjaka je neophodan, radi masaže i nege posebnim kozmetičkim sredstvima - smatra Usnija, koja dodaje da njena kozmetičarka brine i o kremama koje ona koristi.


- Kod frizera idem često zato što mi je kosa dugačka. Međutim, nisam opterećena fizičkim izgledom. Pristalica sam onoga - što u duši, to na licu, pa mi je utoliko važna unutrašnja lepota - otkriva Usnija, dodajući da nema nameru da veštački zadrži mladost.


- Što se mene tiče, prepustila sam vremenu i genima da rade svoje, bez imalo žala za mladošću. Uvek sam bila prirodna, takva sam i ostala. U mom životu i u mojoj muzici nikad nije bilo ničeg lažnog i valjda zato trajem - zadovoljno kaže Usnija.  

POVEZANE VESTI

Utorak 21.02.2012. 16:37
Jedna od poslednjih pravi dama nase narodne muzike. Zelim joj srecan, dug i miran zivot, a mladim pevacima da se ugledaju na nju. Prave vrednosti nikada ne nestaju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online