Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.07.2013.
10:03
Beta A

Počinje Egzit revolucija

Nastupom jednog od najvećih muzičkih producenata svih vremena Najla Rodžersa (Nile Rodgers) i njegovog benda Čik (C hic), uz ceremoniju otvaranja i neizostavni vatromet, danas će u Novom Sadu početi 13. Egzit (Exit) festival.

Za razliku od prethodnih godina, Egzit će ovoga puta trajati pet umesto četiri dana, a celokupan iznos sakupljen od ulaznica za današnje otvaranje, koje koštaju svega 1.000 dinara, biće namenjen za poseban fond za obnovu Petrovaradinske tvrđave na kojoj se festival održava.

Železnica: Poseban voz za povratak sa Egzita

Železnica Srbije najavila je da će od 11. do 15. uvesti jutarnji vanredni voz Novi Sad - Batajnica, zbog održavanja muzičke manifestacije "Egzit" (Exit). Taj voz će svakodnevno polaziti iz Novog Sada u 4.24, a do Inđije zaustavljati u Petrovaradinu, a od Inđije do Batajnice i u svim usputnim stanicama, navodi se u saopštenju i dodaje da će od Batajnice do Beograda putnici putovanje nastavljati BG vozom.

 

Kako se podseća, srpske železnice će, zbog velikog interesovanja putnika za dolazak na muzički festival "Egzit" od 10. do 14. jula, u saradnji sa mađarskim železnicama uvesti dodatne vagone u sastave međunarodnih vozova "Avala" i "Beograd" između Beograda i Budimpešte.

 

Ukoliko bude postojalo veće interesovanje putnika za prevoz iz susednih zemalja, dodatnim vagonima pojačaće se i vozovi na drugim međunarodnim pravcima, navela je Železnica Srbije. Lokalni putnički vozovi do i od Novog Sada saobraćaće u punom sastavu, a u skladu sa raspoloživim kapacitetima i oni će biti pojačani dodatnim vagonima. Svakodnevno iz Beograda za Novi Sad saobraća 11 vozova, a iz Novog Sada za Beograd 12 vozova. Na relaciji Subotica - Novi Sad dnevno saobraća devet vozova u oba pravca.

Otvaranje ovogodišnjeg Egzita održava se na rođendan Nikole Tesle, pa su organizatori najavili da će ceo festival i glavna bina biti inspirisani životom i delom velikog naučnika.

Na ceremoniji otvaranja nastupiće i hor Viva Voks (Vox) iz Beograda, a zatim slede četiri dana tokom kojih će na glavnoj bini, između ostalih nastupiti Snup dog (Snoop) poznatiji kao Snup lajon (Snoop Lion), Prodidži (Prodigy), Atoms for pis (for Peace) i Nik Kejv (Nick Cave).

Jedna od najvećih atrakcija festivala za ljubitelje elektronske muzike, Dens arena (Dance), ugostiće ove godine i omiljenog majstora za žurke Fet boj slima (Fat Boy Slim), veliku zvezdu Dejvida Getu (David Guetta), Džefa Milsa (Jeff Mills) i mnoštvo domaćih i stranih di-džejeva.

Pored već poznate Fjužn bine (Fusion) namenjene gitarskom zvuku, festival je bogatiji za novu Rifs end bits (Riffs and Beats) binu sličnog žanra, dok će ljubitelji metal muzike ove godine biti uskraćeni za čuveni Eksploziv stejdž (Explosive).

Novina na festivalu je karaoke bina, kao i "Kafana" - bina posvećena etno zvuku, a umesto tokena uveden je novi način plaćanja uz pomoć kartica i bez korišćenja keš novca.

Egzit je ove godine organizovao i konkurs "Ja sam Egzit" putem koga su kreativci mogli da predlože ideje za program festivala, a najbolja, koja će biti realizovana, je organizacija tajnih žurki u katakombama tvrđave.

Organizatori su najavili da posetioce očekuje "najbolji Egzit do sada", a prema njihovoj proceni, ocekuje se da će tvrđavu posetiti oko 35.000 ljubitelja zabave dnevno.

Ovogodišnji Egzit traje od 10. do 14. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a kompleti karata za sve dane festivala danas su dostigli konačnu cenu od 11.990 dinara. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online