Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 16.01.2010.
12:10
Z. Tmušić - Vesti A

Džoni se po srpski ljubi tri puta

Holivudski glumac, Džoni Dep, prepun utisaka otišao je sa Mećavnika. Oduševljen je Drvengradom, jelom, pićem i trubačima, a obećao je da će naučiti da igra kolo. Već je najavio da će ponovo doći na Mokru Goru.

Došao je Džoni Dep (46) u Srbiju pre četiri dana kao holivudska zvezda, a onda su brojni novinari u Drvengradu upoznali jednog veselog i duhovitog momka, sklonog vinu, noćnom provodu, dugom spavanju.

Ali, najupečatljiviji utisak je da je on pre svega brižan otac koji je, odgovarajući na pitanja o uspehu i sreći, prvo pominjao ćerku i sina. On ne krije da je oduševljen Srbijom, Srbima i već planira novi dolazak na Mokru Goru.


Pančo Vilja


Na pitanje šta misli o Kusturičinom filmu "Pančo Vilja" u kome će igrati lik slavnog meksičkog revolucionara, Džoni Dep je rekao da se veoma raduje početku snimanja.


- Naravno, biće teško, ali verujem da će Kusturica sve to uraditi kako valja. Kad mi je rekao da želi mene za ulogu Panča Vilje moja prva reakcija je bila da je bolje da uzme nekog meksičkog glumca, ali očigledno je da Kusturica ima neke druge ideje i neka mu tako bude!

- Verujte mi, jedva čekam da ponovo dođem u Drvengrad gde ću snimati neke kadrove filma o Pančo Vilji. Jedino se bojim da me Kusturica ne otpusti!? Ne bih voleo da se to desi i da razočaram obožavaoce - našalio se Dep i pohvalio se kako je dočekao pravoslavnu Novu godinu.


- Kusturica je napravio fantastičnu atmosferu. Pili smo crno vino, slavili, a tačno u ponoć izljubili smo se tri puta u obraz, po srpski.

Nakon što je u kafani dočekao kukurikanje prvih mokrogorskih petlova, Džoni je zajutrio u kući svog domaćina i prespavao zakazanu konferenciju za štampu u 14.30 .

Ipak, iste večeri novinari su ga presreli u bioskopu i zasuli "rafalom" pitanja. Dobro raspoloženi glumac odgovarao je bez ustezanja i

Gosti


Ovogodišnjem "Kustendorfu", koji je otvorio srpski ministar kulture Nebojša Bradić, prisustvuju i direktor Kanskog festivala Tjeri Fremo, reditelji Marjan Satrapi, Fatih Akin i Radža Amari, producenti Pjer Edelman i Vinsent Maraval, glumci Gorica Popović i Zoran Cvijanović, televizijska voditeljka Olja Bećković i njen otac Matija Bećković.

uprkos upozorenju agenta za javnost, skoro ušao u polemiku sa novinarima.


- Otkud vam to da sam ja seksi simbol? Ma, kakvi. U pitanju je neka greška! Svakog jutra, kada ustanem iz kreveta i pogledam se u ogledalo ne vidim nikakav seksi simbol, već samo čoveka koji je imao sreće u životu - rekao je Dep i istakao:

- Uh, kako mi se sviđa ovo mesto. Probao sam hranu, piće, dosta raznih pića i sve mi se sviđa. I ćevapčići! Kada su mi rekli da dolazim u Srbiju i u Drvengrad na festival, sve sam drugačije zamišljao.

Ispostavilo se da sam pogrešio. Sve je mnogo bolje i svaka čast Kusturici za sve ovo - rekao je Dep, dodajući, da je u Drvengradu video mnogo lepih žena.


On je otkrio da je i dalje fasciniran muzikom, da snima dokumentarac o Kitu Ričardsu i prisetio se kako je jednom davno u Beogradu svirao sa "Partibrejkersima". Svideli su mu se trubači i obećao je da će se potruditi na nauči da igra srpsko kolo.

Razloga za zadovoljstvo imali su i lokalni meštani, koji su Kusturicu snabdevali jaganjcima, prasićima, telećim mesom, pršutom, sirom, kajmakom...
- Ja sam mislio da ova svetska gospoda jedu sa onim štapićima i piju vitamine, ali da vidiš, vole i pečenje i rakiju. Ne možeš da im prineseš koliko traže! -rekao je jedan Mokrogorac koji uspešno sarađuje sa gazdom Drvengrada.


Pešak u politici


Na pitanje jednog stranog novinara da prokomentariše antiglobalističke stavove Kusturice, Dep je najpre rekao da se ne bavi politikom i da je samo pešak koji se trudi da hoda dalje.
- Osećam nepoverenje u odnosu na stvari koje su u vezi sa politikom, ali kao Amerikanac iskreno kažem da sam osetio mogućnost nove šanse kada je Džordž Buš napustio ofis - rekao je Dep.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online