Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
26
Nedelja 02.11.2014.
09:31
Srna A

"Sve što sam zaradio doneo sam u Srbiju"

Reditelj Emir Kusturica izjavio je da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najveštiji i najdarovitiji političar koga je u životu sreo.

Emir Kusturica: Da nije bilo Andrićgrada, Vidovdan bi bio zaboravljen
 

Kusturica smatra da je Dodik, posle bivšeg francuskog predsednika Fransoa Miterana, "čovek koji sa lakoćom rešava najteže probleme i u letu shvata ekonomske zakonitosti, i koji je, uz to još i narodni čovek".

"Postoje ovi drekavci, još otrovani logikom jednopartijskog sistema u kojem se pobeđuje aklamacijom, koji govore kako nije pobedio. Čovek je pobedio i kao predsednik i ima skupštinsku većinu", rekao je Kusturica u intervjuu za "Euro blic".

Reditelj je rekao da ideju i tvrdnje o njegovoj naklonosti političarima obrnuo, dodavši da su političari naklonjeni njemu.

Dodik je najbolji od svih, tvrdi Kusturica
 

"Pošto se nisam bavio poezijom, nego velikim projektima koji podrazumevaju infrastrukturu, tu moraš da kontaktiraš sa ljudima sa vlasti, da napadaš fondove i ministarstva i da polažeš račune nekom ko ti u tome pomaže. To su utopijski projekti koji nisu mogli biti realizovani bez naklonosti državnih struktura", rekao je Kusturica.

On istakao da će sve što je napravio ostati, ali da će ostati i "jeka" koja govori o tome da Gavrilo Princip nije terorista.

"Ostaće i jeka koja govori o tome da Princip nije bio terorista. Vučić je rekao CNN da je on naš junak. Dodik je postavio spomenik u Istočnom Sarajevu. Nekako sam isprovocirao neku pozitivnu dimenziju kod tih naših političara. Da nije bilo Andrićgrada, Vidovdan bi bio zaboravljen", rekao je Kusturica.

On je istakao da je sve što je zaradio u inostranstvu uložio u Srbiju, za razliku od onih, koji su kako kaže, sve što su zaradili u Srbiji izneli napolje.

On kaže da Mokra Gora ima infrastrukturu kakvu nema švajcarska planina i da ona nije njegova, kako kaže, "prćija", niti je tamo formalno direktor. Njegov je, kaže, "Mećavnik" i farma koju tamo ima.

"Tako je bilo i kod Andrićgrada. Osim što je proglašen kao kruna genocida, a da nijedan sud nije utvrdio da je genocida bilo, napali su me i naši, tražeći 'čiste račune'. Tri godine sam neprestano ponavljao da je oko Andrićgrada odlučivao savet u kojem opština ima svog predstavnika i dobija finansijske izveštaje. (Lider SDS-a) Mladen Bosić neprestano ponavlja da oni hoće čist račun, i neprestano dobijaju taj čist račun", rekao je Kusturica.

POVEZANE VESTI

Nedelja 02.11.2014. 11:47
Kusturica je Srpska legenda i Srpski patrijota a Vučić je smrad bolesni
Nedelja 02.11.2014. 12:20
Кустурица је већи Србин од многих Срба
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online