Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.01.2010.
13:22
Z. Tmušić - Vesti A

Dep spavao do podne na Mećavniku

"Pirata sa Kariba" njegov domaćin i prijatelj Emir Kusturica proveo je kroz Drvengrad, posle čega je slavni američki glumac večerao domaći specijalitet sa pršutom i kajmakom. Džoni je prilegao dosta kasno, prespavao doručak, a i drugu i treću kafu, jer se sprema za feštu koju Kusturica organizuje povodom dočeka Srpske nove godine.

Iz helikoptera pravo na zlatiborski kajmak i pršut
 

Američki glumac Džoni Dep, promoter filmskog festivala "Kustendorf" u Mokroj Gori (od 13. do 18. januara), doputovao je u Beograd u utorak u podne, a svoju prvu noć u Srbiji prespavao je daleko od beogradskog hotelskog sjaja - u jednoj starinskoj drvenoj kući na brdu Mećavnik u selu Mokra Gora.


Popularni "pirat sa Kariba", koji je nedavno u Los Anđelesu proglašen za najpopularnijeg glumca decenije, zanoćio je u Drvengradu, u starom krevetu u gostinskoj sobi svog domaćina i starog prijatelja Emira Kusturice. Po onome što se načulo juče pre podne u Mokroj Gori, Džoni je prilegao dosta kasno, prespavao je doručak, a i drugu i treću kafu.

"Džoni se još odmara jer ga posle podne, a pogotovo tokom večeri očekuje prava fešta!“, bila je jedina informacija koja se u utorak, blizu podneva, mogla čuti na suncem okupanom Drvengradu gde su trajale poslednje pripreme za otvaranje festivala, otkrivanje spomen biste Džonija Depa na drvengradskom trgu Ive Andrića i doček Srpske nove godine uz trubače Dejana Petrovića, vruću rakiju, domaće specijalitete...

Dolazak popularnog glumca u Srbiju, odnosno Mokru Goru, izazvao je nazapamćeno interesovanje medija. Istina, prvog dana novinari nisu imali prilike da se približe Depu ni na nekoliko metara, ali veruju da će imati više sreće i prilika u naredna dva dana, koliko američka filmska zvezda planira da ostane pod zvezdama iznad Tare i Šargana.

Crtež na poklon


Tokom kraćeg susreta sa Borisom Tadićem, predsednikom Srbije, Džoni Dep je upoznao predsednikove ćerke Mašu i Vanju od kojih je na poklon dobio crtež, a on je njih častio autogramom. Kako se saznaje na aerodromu "Nikola Tesla" holivudski lepotan, koji je doputovao privatnim avionom, spavao je tokom sletanja na beogradski aerodrom, pa ga je osoblje pustilo da odrema još malo i posle prizemljenja letelice.

Poošto je privatnim avionom "Gulfstream 5" sleteo na beogradski aerodrom, popio kaficu sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, slikao se sa njegovom ćerkama Mašom i Vanjom, Džoni Dep se ukrcao u helikopter Emira Kusturice i uputio prema Mokroj Gori.

U Drvengradu ga je već satima čekala četa novinara i nekoliko četa obožavateljki. Na žalost jednih i drugih, popularni filmski Džek Sperou, obučen po poslednjoj pank modi je, po izlasku iz helikoptera, samo na kratko zastao, osmehnuo se objektivima, primio poklon od devojke u narodnoj nošnji, jednom je, kao, cmoknuo, a potom zamakao u kuću Emira Kusturice.

Nekoliko sati kasnije, Emir Kusturica i njegov prijatelj su, u pratnji brojnog obezbeđenja, na kratko prošetali drvengradskim ulicama, ostavljajući snimateljima i novinarima veoma malo prilika da naprave neki snimak i čuju šta i o čemu razgovaraju režiser i glavni glumac nekad kultnog filma "Arizona drim".

Bilo je vremena i za koji autogram

Kusturica je prvo odveo Depa desetak metara pod zemlju i pokazao mu bioskop "Prokleta avlija", koji je, kako je Kusturica više puta izjavio, jedan od najmodernje opremljenih na Balkanu. Kao i mnogim drugim prijateljima, gazda Drvengrada se Depu pohvalio kolekcijom vina u svom podrumu, a Amerikanac je uzvratio pričom kako i sam ima vinograde na jugu Francuske od kojih pravi super vina.

Kako se moglo virnuti i oslušnuti, Džoni Dep je najviše bio oduševljen dečjim vrtićem u Drvengradu.

"Ej, čoveče, pa ti ovde sve imaš! Ovo je fantastično!“, gotovo je uskliknuo

Amerikanac.

Skromni gost


Tokom sva tri dana boravka u Mokroj Gori Džoni Dep će boraviti u posebno adaptiranom delu kuće Emira Kusturice. Njegova sedmočlana prethodnica je već sve pripremila za svog gazdu koji, kako saznajemo, i nije imao nekih posebnih zahteva.
Tokom šetnje drvengradskim ulicama Kusturica je obećao Depu da će ga tokom trodnevnog boravka u Drvengradu provozati po okolnim brdima i dolovima.
 

Sat kasnije, Dep i njegova sedmočlana američka pratnja, pitali su šefa kuhinje u Drvengradu Kristinu Turudić šta ima za večeru. Kako saznajemo, prihvatili su jedan lakovečernji domaći specijalitet u kome dominiraju kajmak i pršuta...

Planirano je da treći "Kustendorf" započne predstavljanjem digitalno restauriranih filmova braće Limijer u koje spadaju i do sada neprikazivani filmovi u boji i 3D tehnologiji. Sam filmski program počeće tokom večeri kada će biti prikazano ostvarenje francuskog režisera Kristijana Kariona "Afera zbogom".

Ono što je, međutim, u utorak tokom dana bila centralna tema na Mećavniku, jeste planirana novogodišnja fešta na Trgu Ive Andrića u Drvengradu. Nezvanično se pričalo da je Kusturica dobro odrešio kesu kako bi se gosti Drvengrada, odnosno festivala, ludo proveli.

Nema sumnje da će tako i biti, tim pre jer je juče tokom dana na Mećavniku grejalo sunce kao u maju, mešao se miris pečene jagnjetine i prasetine, a pomalo je mirisala i kuvana rakija...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online