Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 07.07.2012.
09:22
Večernje novosti A

Bati je bolje: Šalio se sa socijalistima!

Glumac Bata Živojinović uspešno se oporavlja u bolnici "Sveti Sava" posle teškog moždanog udara koji je doživeo u utorak, pišu Večernje novosti. On se nalazi van životne opasnosti, a prognoze doktora su da se očekuje dalje poboljšanje zdravlja slavnog glumca.

Uvek za šalu:  Bolje mu je
 

Zamenica direktora bolnice "Sveti Sava", dr Ranka Todorović, kaže da je glumcu pre dva dana pukao krvni sud u mozgu, koji je potom prouzrokovao moždani udar.

"Situacija je u četvrtak bila mnogo ozbiljnija nego sad," rekla je dr Todorović. "Ništa nije moglo da se prognozira. Sada možemo da kažemo da je stabilan i da se oporavlja. Zasada nema nikavih opasnosti. Ipak, treba znati da su prve tri nedelje od moždanog udara uvek kritične. On je smešten na Odeljenju intenzivne nege, izdvojen je, i kao i o svim ostalim pacijentima, o njemu se brinu 24 sata."

Pre šest godina Velimir Živojinović je preživeo srčani udar. Zbog infarkta, srce mu je oštećeno, krvni sudovi su mu u lošem stanju, a uz to je i dijabetičar. Takođe, bolovao je i od gangrene, koju je uspešno izlečio na Kubi 2009. godine i od nje nema nikakvih posledica.

"Svi smo optimisti, ali Bata je tu nenadmašan. Dobro je raspoložen i šali se. Ako sve bude u redu očekujemo da uskoro bude pušten kući," kaže porodični prijatelj.

Rasploženi zbog dobrih vesti bili su i glumci Dragan Nikolić i Dragan Bjelogrlić, reditelj Dejan Zečević...

Da se lično uvere u dobre vesti iz "Svetog Save", u petak su pohitali Batini partijski drugovi. Sa obezbeđenjem "pod miškom" oko podneva se na prvi sprat bolnice popeo predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić. On je u Batinoj sobi proveo dvadesetak minuta, a po izlasku, mandatar buduće vlade nije želeo da sa okupljenim novinarima podeli vesti o Živojinovićevom zdravlju. Seo je u kola i otišao.

Od tog trenutka ni pola sata nije prošlo kada je crna limizuna u kojoj su bili Žarko Obradović i Milutin Mrkonjić prošla kroz kapiju bolnice, pišu Novosti. Visoki funkcioneri SPS otišli su u posetu ozbiljni, ubrzo izašli sa osmesima.

"Bata je mnogo bolje nego pre dva dana, kada sam ga prvi put posetio. Kao nov čovek je," zadovoljno je rekao Žarko Obradović. "Razuman je, bez većih problema može da govori. Lekari mi kažu da su mu motoričke funkcije mnogo bolje."

Na pitanje novinara da otkrije šta priča Bata, Obradović je kratko rekao: "On se samo šali."

Uz Batu je neprestano i supruga Lula, kojoj se u petak pridružila i njena i Batina unuka. One su oko 14 časova, posle isteka vremena predviđenog za posete, napustile bolnicu.

Inače, Bati u vizitu dolaze samo oni sa kojima se njegova supruga dogovori. Dobro se pazi ko mu dolazi u posetu jer, preterano uzbuđenje može da bude opasno po njegovo zdravlje, kažu lekari.

"Njemu je sada potreban odmor i nikakve emocije nisu dobre," objašnjava dr Todorović. "Ništa ne sme da prouzrokuje povišen pritisak, pa vodimo računa i o tome. On lepo priča, komunicira sa svima, čak se i šali na svoj račun."

POVEZANE VESTI

Subota 07.07.2012. 17:05
A pitam vas:Sta trazi tako veliki komunista u bolnici koja nosi ime "Sveti Sava"???Njega treba leciti u kuci cveca pored cope.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online