Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 04.12.2014.
09:00
V. Tasić - Vesti A

Jašar Ahmedovski: Mučno mi je da se smeškam

Kada je Jašar Ahmedovski (49) obnovio prijateljske odnose sa kumom Sašom Popovićem, svi su očekivali da će se češće pojavljivati u Grandovim emisijama. Ali, kako Jašar kaže, ništa se nije promenilo. Popije poneku kaficu sa kumovima, slatko se ispričaju i nasmeju, a onda svako ode na svoju stranu.

Kumovi: Saša Popović i Jašar Ahmedovski
 

- Nikada svoju karijeru nisam forsirao. Nisam se pomirio sa Suzanom i Saletom, jer mi je karijera bila ugrožena pa nisam mogao bez Granda. Ja se sa Saletom nikad nisam ni svađao. Samo sam se okrenuo i otišao iz gužve koja je bila oko njega. Nikada mi nije bilo do toga da non-stop budem na televiziji i u medijima. Ni kada smo se okumili, kada je Saša venčao moju Snežanu i mene, nisam bio navalentan, a kamoli sada. Što da dosađujem ljudima, ako nemam nešto pametno da pokažem, neću ni da se pojavljujem na malim ekranima. Mnoge pozive za gostovanja odbijam, jer - ili nemam vremena ili mi ne odgovara tip emisije - iskren je Jašar.

Varali su me mnogi

Koliko vas je koštala muzička i životna škola?
- Sve škole koje sam prošao, skupo su plaćene. Plaćam ih i dalje, jer čovek se uči dok je živ a iznenađenjima i razočaranjima nikad kraja. Ali, uvek su mi na pameti reči moje majke koja mi je još u detinjstvu govorila: "Sine, bolje je da tebe neko prevari, nego da ti nekoga prevariš!" Varali su me mnogi - menadžeri, ljudi krokodili, pijavice, oni za koje sam mislio da su mi prijatelji, ali ja nisam prevario nikog!

I dalje mislite da se može opstati na estradi bez Granda i Pinka?
- Naravno da može. Moja karijera je starija i od Granda i od Pinka! Moje pesme su i dalje tražene, a posebno me obraduje kada mladi od 15-20 godina traže čak i moj hit "Ružo moja, najmiliji cvete", prvu pesmu koju sam snimio pre skoro tri i po decenije.


Da li ste kumu Saši rekli da je okružen licemerima, poltronima i folirantima?
- Ma šta ima da mu kažem? On je pametan čovek, sve on to vidi i zna, ne moram ja da mu otvaram oči.


Zašto bežite kad na okupu vidite mnogo kolega?
- Ja kolege poštujem. Ali, kad nas je mnogo na jednom mestu, ja se sklanjam i gledam da pobegnem što pre! U gužvi, ne možemo pristojno ni da se pozdravimo, a kamoli da se ispričamo. Mučno mi je da se svima smeškam tek reda radi. Kada nas je mnogo na jednom mestu, pa još kada su tu kamere i novinari, pevači nisu prirodni, potpuno su isfolirani, a ja ne podnosim foliranje. Svi odlično znamo ko je ko, koliko ko vredi, šta ko o kome misli. Mnogo pevača na jednom mestu - to je more negativne energije, pa ja lepo zbrišem.


Nedavno ste prošli pored Šabana Šaulića kao da ga ne poznajete, a nekad ste bili najbolji prijatelji...?
- Neću da pričam o njemu. Ne družimo se već 20 godina, tako da tog čoveka više i ne poznajem. Dve decenije su dug period, vreme menja ljude. Ne znam šta mu se dešavalo, ne znam kakav je postao. Prošlost neka ostane tamo gde joj je i mesto.
 

Ne zarađujem na kolegama

- Nedavno sam napisao pesmu i rekao sebi: "E, Jale, sad si napravio dobru pesmu, moraš da se častiš!" Zaslužio sam da sebe častim, jer ako čovek sam sebe ne voli, ko će drugi to da čini? - kaže Jašar koji će pesmu predstaviti pred novogodišnje praznike.


Ne dajete kolegama pesme jer ne plaćaju?

- Ne, ne. Komponujem uglavnom za sebe, a pesme koje dajem kolegama ne naplaćujem. Dao sam kompozicije Đaniju, Viki Miljković, Snežani Đurišić i nijednu nisam naplatio, jer nikada nisam hteo da zarađujem na kolegama.


 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.12.2014. 09:40
Pink nije Jasarov nivo. Jasar nije spao na te grane (kao Saban,Dzinovic,i jos mnogi) da ovom cori ljubi dupe.
Četvrtak 04.12.2014. 11:45
Jašar je iz izvrstan pevač,ostavio je dubok trag u narodnoj muzici.često slušam njegove pesme sa prvih albuma, jer su mu najbolje.kasnije je što je snimao ne sviđa mi se.uglavnom ovo što je rekao kolega šumadinac, pink i grand nisu njegov nivo, i ne bi trebalo nikada da se pojavljuje kod kičerajskih emisija.i tv.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online