Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 28.12.2013.
14:15
D. Dušanić - Vesti A

Od Slobine ćerke 10.000 maraka!

Praznična euforija uveliko trese estradu. Pevači koji su uspeli da ugovore najunosniju tezgu u godini već se spremaju za doček Nove 2014. godine. Ovakvi nastupi ostaju u sećanju ne samo zbog bogatih honorara, već i zbog raznih anegdota kojih se pevači rado sećaju.

Ljubav preča od tezge: Ivan Gavrilović

- Za doček 1998. dobio sam poziv da pevam u jednoj nemačkoj diskoteci za honorar od 8.000 maraka. U to vreme zabavljao sam se sa Marijom Milošević, ćerkom tadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, kojoj se nije dopala ta ponuda. Želela je da budemo sami u najluđoj noći i na kraju me je ubedila da odustanem od posla, a dobio sam 10.000 maraka kao nadoknadu za propuštenu tezgu - priseća se Ivan, koji pre nekoliko godina za doček pevao u hotelu na Jahorini kada je dobio žestoke batine. Zbog pretrpljenog straha dobio je pet dana gratis boravak u hotelu i duplo veći honorar od ugovorenog.

Umorila se na Jahorini: Sanja Maletić

Sanji Maletić u sećanju je najluđa noć od pre nekoliko godina na Jahorini.

- Pevala sam u dve sale hotela. U prvoj su bili obični gosti, a u drugoj uvažena klijentela, razni ministri, političari, direktori... Novogodišnja noć mi je protekla u stalnoj trci od jednih do drugih, pola sata tamo, pa trk pola sata ovamo, te nisam stigla ni da sednem, jedem, popijem piće. Dok je kod prvih bila fenomenalna atmosfera, u drugoj sali bilo je užasno smorno, foliranje na kvadrat, uštogljeno, i ma koliko da sam se trudila da ih razgalim sve je bilo nategnuto. Na kraju sam pala s nogu. Bolela me je svaka koščica u telu, a narednih sedam dana primala sam injekcije, jer sam dobila silne upale - od grla do mišića - priča Sanja, dok Aca Ilić pamti doček u Australiji, i to zbog visokih, letnjih temperatura.

Nezaboravno u Sidneju: Aca Ilić sa suprugom Biljanom Jevtić

- Tokom moje karijere, a to znači više od 30 godina, gotovo uvek sam radio za doček. Za mene je poseban bio doček 2006. u Sindeju, jer sam u Novu godinu ušao u majici sa kratkim rukavima - priča Aca Ilić, dodajući da je na nastup, kao i obično, krenuo u svečanom odelu sa novom kravatom oko vrata, ali se kasnije presvukao u ležerniju garderobu jer je tih dana temperatura u Australiji prelazila 40 stepeni.

Pevala i sa virusom: Rada Manojlović

Rada Manojlović neće zaboraviti doček na Kopaoniku pre neku godinu.


- To je jedini nastup na kojem sam pevala samo jedan blok jer me uoči dočeka uhvatio jak virus i bilo mi je mnogo loše. Izdržala sam na nogama da otpevam jedan blok pesama i posle sam morala da legnem u krevet sa visokom temperaturom. Organizatori su imali razumevanje, videvši u kakvom sam stanju - priseća se Rada, kojoj je ta godina ipak bila uspešna.

Čestitke u Minhenu: Jovana Tipšin

Jovana Tipšin izdvojila je doček u Minhenu, kada su gotovo svi gosti diskoteke posle odbrojavanja u ponoć stajali u dugom redu kako bi joj pojedinačno čestitali i izljubili je.
 

Aplauz u mraku


- Moja prva radna Nova godina bila je sa tamburašima legendarnog Janike Balaža i Zvonkom Bogdanom na Petrovaradinskoj tvrđavi '70 i neke. Napolju je besneo vetar, vejao sneg, a ja sam stegla mikrofon i zapevala. Ali, posle samo nekoliko pesama zavladao je potpuni mrak - nestalo je struje. Razmišljala sam da pobegnem, kada mi je čika Janika došapnuo da nastavim i ja sam pustila glas. U sali su svi ćutke slušali moju pesmu, a onda se prolomio aplauz. Bio je to magičan trenutak koji nikada neću zaboraviti - priseća se Slavica Momaković-Miljanović, koja već dugo živi i radi u Americi. 

Boban kao kelner


I Boban Zdravković pamti doček s početka karijere i danas se nasmeje kada se toga seti.


- Pevao sam u Peći, a za nastup sam kupio crno odelo i belu košulju, što je bila najprikladnija odevna kombinacija. Jedino što su isto tako bili odeveni svi kelneri u sali. Posle ponoći, mnogi gosti su bili ljuti na mene što ih ignorišem. A, kako i ne bi, kad su mi govorili: "Dečko, daj još jednu litru... Mali, donesi sok i pivo... Alo, gde je ta koka-kola, treći put ti naručujem..." - priča Zdravković.

 

Srećna i debela kod kuće


- Meni je doček 2009. bio poseban, nezaboravan, drugačiji od svih. Posle mnogo, mnogo godina, nisam radila, nego sam sedela kod kuće. Srećna, debela i u iščekivanju najdivnijeg dana u životu, koji mi se desio u februaru te godine, kada sam rodila sina Vuka - izjavila je Tijana Dapčević. 

POVEZANE VESTI

Subota 28.12.2013. 21:56
Koliko mi se čini, svojevremeno je dotični "200/h" negirao da je bio sa M.Milošević u vezi.?! A sa druge strane vjerovatno je ona tih 10.000DM zaradila nosajući gajbice......????
Nedelja 29.12.2013. 11:15
Pa sta nauci da pises Srpski a ne hrvacanski
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online