Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.02.2019.
14:00
D. Timarac A

Za bolje veze sa zajednicom i maticom

Proteklog vikenda u Srpskom Centru u Bonirigu lovačko društvo "Zastava Hunting" organizovalo je banket sa željom za čvršćim i boljim povezivanjem sa srpskom zajednicom. Kao i na svakom dosadašnjem pikniku i okupljanju koje su organizovali, i ove večeri su se pozivu na druženje odazvali mnogobrojni članovi, kao i simpatizeri udurženja i ljubitelji dobre hrane i ukusnih lovačkih specijaliteta, koji su i ovog puta bili na meniju.

D. Timarac
Bogata trpeza: Članovi i prijatelji su uživali u ukusnim lovačkim specijalitetima

Prisutnima se uz reči dobrodošlice obratio Radovan Đuričić, član lovačkog društva "Zastava".

- Pozdravljam vas sve i hvala što ste se odazvali našem pozivu. Hvala i upravi Sportskog kluba Bonirig, Fudbalskom klubu Beli Orlovi, Pokretu četnika, Udruženju Slavonaca i svima ostalima koji su se odazvali na banket "Zastave" - poručio je Đuričić.

Prolazeći kroz kratak istorijat "Zastave", Đuričić je pozdravio i sve članove uprave koji su nesebično pomogli da se klub stvori i traje kroz uspešan rad.
- Tokom večeri imaćete priliku na ekranu pogledate video zapise koji će vam približiti naše dane provedene u lovu. Imajući u vidu da smo došli sa područja gde je lov veoma zastupljen, jasno je koliko nama znači ova organizacija. Takođe, treba istraći i da su mnogi lovci koji su po dolasku u Australiju došli na ideju da osnuju lovačko društvo i učinili velike napore da obezbede pravne uslove za izdavanje dozvola za oružje kao dozvola za lov.

Đuričić je obavestio okupljene da se uskoro očekuje upis jubilarnog, hiljaditog člana, kao i da je uspostavljena saradnja sa maticom.
- Naročito smo ponosni što je naše lovačko udruženje multietnička i neprofitabilna organizacija. Takođe, raduje i što smo sve brojniji i očekujemo da ćemo uskoro imati preko hiljadu članova. Nedavno smo uspostavili i kontakt sa fabrikom oružja "Zastava" iz Kragujevca, sa kojom smo počeli saradnju i uvoz lovačkog oružja za naše članove. Verujemo da ćemo tako bar malo moći da pomognemo i srpskoj privredi - kazao je Đuričić.

O novostima u klubu za "Vesti" je govorio predsednik "Zastave" Milan Kalinić.
- Imamo lepe planove na širenju delatnosti,uskoro bi trebalo da otvorimo i "Pištolj klub", pa koristim ovu priliku da najavim ljubiteljima tog sporta da mogu polagati ispit i postati članovi kluba Zastava. U svom dosadašnjem radu uspeli smo da postanemo jedna od vodećih organizacija u Novom Južnom Velsu po pitanju izdavanja potrebne dokumentacije vezano za lovački sport - istakao je Kalinić.

Otvoreni za saradnju sa svima

Znatiželja za uspesima kluba i samog rada u njemu odvela nas je do jednog od osnivača "Zastave" Damira Javora.
- Zadovoljan sam jer rastemo kao udruženje, imamo sve više članova, a siguran sam da će ih biti još. Želja nam je da sa našom crkvom i mnogim srpskim organizacijama i udruženjima očuvamo našu tradiciju i zajednicu i da unapredimo život Srba u Australiji. Zato smo otvoreni za saradnju sa svima i na svim nivoima - poručio je Javor.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online