Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 08.01.2016.
12:00
M. O. - Foto: M. Obradović A

Bolesnima i siromašnima podrška zemljaka

Dobri ljudi i ove godine su se potrudili da se štićenici Humanitarnog mosta ne osete zaboravljenim. Među njima su braća Stanković iz banjalučkog naselja Karanovac.

M. Obradović
Nevolja za nevoljom: Zlatko Stanković sa donacijama

Oni boluju od neizlečive mišićne distrofije. U protekla dva meseca desilo im se mnogo loših stvari. Mlađi Zlatko (46) je pre nekoliko sedmica, pokušavajući da, koliko može, hoda u dvorištu - pao i slomio kuk. S obzirom na srčane probleme, lekari su odlučili da ga ne operišu, pa je ostao prikovan za krevet. Otkako se Zlatku desila nesreća, ni njegov brat Zoran (53) ne ustaje iz kreveta. Pretrpeo je veliki stres, ne sme da ustane. Pa sada jedan leži u jednoj, a drugi u drugoj sobi - kaže nam njihova sestra Snježana, koja živi u drugom selu, ali već neko vreme boravi kod braće. A da sve bude gore, Zoranov i Zlatkov otac pretrpeo je moždani udar, pa u kući imaju sada - tri bolesnika.

M. Obradović
Beda za vratom: Lovro Lošić

Žalosni Lovro

Za praznike smo obradovali i Lovru Lovrića (60) koji u Dragočaju kod Banjaluke živi sa decom Nikom, Mirkom i Snježanom, a kome smo uručili 100 AUD Rajke Tarlać iz Sidneja i 50 franaka, prilog vernog čitaoca Milenka Šipke iz Oberordorfa u Švajcarskoj.

Priču o teškom Lovrinom životu na obodu šume, sa decom od kojih su dvoje zbog nedostatka hormona rasta ostali patuljci, objavili smo prošle godine. Ni kod Lovre u proteklom periodu nije bilo previše dobra. Nedavno je na konjsku zapregu kojom je upravljao naleteo kombi.

"Povredio sam glavu, a povredila se i životinja. Zaprega je neupotrebljiva", kaže žalosno Lovro, pokazujući nam zavoj na glavi.

- Sva nesreća ovog sveta nam se skupila. Patimo se, a slabo ko želi da pomogne. Nisam operisan, vezan sam za krevet, i povremeno dolazi patronažna sestra, ali i to moramo da plaćamo - kaže Zlatko i zahvaljuje se na donaciji od 150 dolara naše dobrotvorke Rajke Tarlać i grupe njenih prijatelja iz Sidneja, koja će im i te kako dobro doći jer kao da su naslutili da su ih snašle nove nevolje. Istovremeno, naš reporter je uručio i dar donatorke "Vesti" od 100 evra koji je uputila Dosta Miki Bauer iz Frankfurta, uz prateće pismo. Naime, Dosta Bauer je zbog vlastitih zdravstvenih problema poslala prilog, takođe iz bolesničke postelje, i poželela sve najbolje Stankovićima.

Željama da svi što brže ozdrave u Novoj godini pridružuje se i Humanitarni most.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST I sirotinja ima dušu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online