Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 24.12.2015.
12:00
K. M. - B. R. - Vesti - Foto: Vesti A

Sofiji s ljubavlju

Svaki put kad je trebalo da se pobedi, preovladavali su hercegovačka čežnja i poklič. Hercegovci ma gde god živeli širom ovog sveta, uvek su spremni da pomognu svom narodu, a posebno bolesnim, nejakim i deci.

Malena, ozdravi što pre: Sofija Šušić

Plemenita akcija naših zemljaka iz Melburna još jednom je dokazala da se u nevolji čovek može uvek osloniti na pravog prijatelja.

Draga braćo i sestre

- Želimo javno da vam se zahvalimo preko "Vesti" na pomoći koju ste uputili našoj Sofiji i odazvali se u velikom broju. Iako je prošlo više od 20 godina kako nas je rat razdvojio i razbacao na sve strane sveta niste ostali nemi ni ovaj put na naš roditeljski apel i niste zaboravili svoje nekadašnje komšije u muci. Hvala vam po hiljadu puta i samo vam se dobrim vraćalo. Posebno se zahvaljujemo "Vestima" i Bratislavu Kuribaku koji su pokrenuli i ovu akciju, i našem bratu Veselinu - Taletu Živaku iz Las Vegasa - napisala je porodica Šušić.

Odazivajući se na ponovni apel Svetozara i Vesne Šušić iz Nikšića, koji vode očajničku borbu za zdravlje njihove dvogodišnje kćerke Sofije, obolele od retkog oboljenja mozga, Udruženje Hercegovaca iz Melburna ponovo se organizovalo i još jednom pokazalo da složni mogu puno.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Za četiri nedelje, koliko je trajala njihova akcija, a koju je inicirao Bratislav Kuribak, apelima porodice Šušić se odazvao veliki broj naših zemljaka iz Melburna. Uspeli su, javio nam je ponosno Bratislav, da sakupe čak 8.485 dolara.

Bog sa vama

Konjičanin Veselin - Tale Živak, 37-godišnji Hercegovac, koji živi i radi u Las Vegasu, drugi put se odazvao Sofijinom osmehu i organizovao humanitarnu svirku u kafeu Princ. Ovaj pevač amater, koji inače radi u kazinu, uspeo je da sa svojim prijateljima i poznanicima, svirajući po željama gostiju, prikupi 2.400 američkih dolara koje je uputio porodici Šušić u Nikšić, uz pozdrav i poruku: "Bog da vam da sve najlepše..."

- Posredstvom Humanitarnog mosta "Vesti" Udruženje Hercegovaca je saznalo o sudbini male Sofije i posle prošlogodišnje Hercegovačke zavičajne večeri odvojili smo određenu svotu novca za prvu pomoć. Ali kada smo čuli da ovoj devojčici koja potiče iz srca Hercegovine, iz kamene kolevke, nije omogućeno lečenje u Rehabilitacionom centru u Igalu, a koja nas je svojim očima i osmehom osvojila već od prvog dana, odlučili smo da joj sami obezbedimo lepše detinjstvo koje zaslužuje svako dete. Ko će pomoći Sofiji, ako neće njeni zemljaci sa druge strane sveta - kaže Kuribak koji je zajedno sa Borom Andrićem i uz podršku mnogih humanih ljudi istrajavao da se akcija što pre završi.

Jedina želja

- Bilo koga da sam pitao za pomoć, bez dvoumljenja su odgovarali da žele i hoće. Svi imamo jednu jedinu želju, a to je da nam Sofija ozdravi što pre, zato akciju i nastavljamo, ko želi neka nam se pridruži - poručuje 35-godišnji Bratislav Kuribak, čovek velikog srca, rođen u Konjicu, odakle ga je ratni vihor odneo do izbegličkog centra Trmbas kod Kragujevca, da bi se 1998. iselio za Australiju. Bratislav je aktivni član Udruženja Hercegovaca, a u Melburnu radi kao građevinski radnik i uvek je na usluzi zemljacima.

- I ovom prilikom želimo da se zahvalimo svima koji su pružili nesebičnu podršku i pomogli da akcija uspe. Nadamo se da će naše malo Sofiji značiti mnogo. Svima nama ovo znači puno, meni posebno jer smo se ujedinili kao zajednica i podigli kad je najteže, i to za one kojima je naša pomoć zaista potrebna - poručio je Bratislav Kuribak, ne manje ponosan i na zahvalnicu koje su "Vesti" dodelile Udruženju Hercegovaca, ali i jedan Šantićev stih: "Mene sve rane moga roda bole, i moja duša s njim pati i grca, i svuda gdje je srpska duša koja, tamo je meni otadžbina moja..."

Imena priložnika

Dug je spisak onih koji su od srca odvojili za Sofiji. Najveći pojedinačni donatori su Udruženje Hercegovaca u Melburnu sa 1.000 dolara i isto toliko crkvena opština Sveti Sava u melburnskom Grinzborou. Ostali priložnici su: Anastasija i Vasilisa Dragić, Bratislav Kuribak, Rada Đorđić, Slobodan Ubiparipović, Ozrena Miodrag Jakovljević, Srećko Serdar, Savo Miljanić, Miroslav Antić, Marijana Sasa Đurić, Slavojka Serdar, Duško Žuža, Slobodan Žuža, porodica Dragutinović, Boro Andrić, sveštenik Vlado Šipovac, Šćepan Kesić, Dušan Magazin, Miro Magazin, Jovo Živak, Predrag Vujičić, Rade Vujičić, Tihomir Gligorević, Predrag Gligorević, Stanko Kovačević, Božo Živak, Veljko Babić, Rajko Gligorević, Neđo Kilibarda, Slobodan Kalem, Jovanka i Jelena Avramović, Mladen i Gorica Ervaćanin, Neven i Jovana Novaković, Kosa Knežević, Milovan Mihajlović, Radovan Damjanac, Radoslav Stefanović, Samojko Mirković, Milan Blažanović, Vlajko Bošnjak, Radovan Marić, Peni Kovačević, Vidoje Obradović, Mirko Dobrijević, Jovo Dragić, Mićo Kilibarda, Vjeroslav Milesić, Duško i Olja Dragić, Nataša Krička, Sretko i Jelena Kuljanin, Jovo i Đuro Kuljanin, Dragan Ignjić, Miroslav Miljanić, Dragan Ivković, Miloš Lujić, Radoš Tomić, Zoran Živak, Zoran Gligorević, Desko Gligorević, Nikola Živak, familija Gvozdenac, Mika Andrić, Slobodan Benđo, Aleksandar Šupljeglav, Siniša Šupljeglav, Milenko Ristanović, Veseljko i Žika Miljanić, Anđelko i Božica Serdar i Petar Bosančić. Sumu od 8.485 dolara je do porodice u Nikšić prebacio Beo-export, koji je kao i uvek dosad novac poslao bez novčane provizije. "Vesti" se zahvaljuju svim učesnicima.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online