Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 23.12.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: A. Čukić A

Prvi novogodišnji paketić od neznanca

Svi smo putnici na auto-putu života. Izgubljeni tražimo. Neshvaćeni shvatamo. Nevoljeni volimo. Nesigurni se nadamo. I svi smo isti. I svi smo različiti ...

A. Čukić
Podeliće slatkiše sa sestrama: Aleksandar Smukov u "Vestima"

Ljudi s razlogom ulaze u naše živote. Jer da nije tako, ne bi nikada 44-godišnji penzionisani poručnik Vojske Srbije, Saša Milovanović iz Batočine, ušao u život jedanaestogodišnjeg slepog dečaka Aleksandra Smukova iz Dobrica kod Rume.

Čestitka iz Melburna

Pismo iz Melburna

Porodicu Smukov nisu zaboravili ni stari prijatelji iz Melburna: pored 250 dolara poslali su i toplo pisamce: "Dragom Aleksandru i njegovim sestricama i roditeljima srećnu Novu godinu i predstojeće praznike, žele Dijana, Silvana, Luka i Filip iz Melburna..."

A da nije bilo naše verne čitateljke Anđelke Đurović iz Melburna koja je nedavno uputila od srca, kao i uvek, prilog od 600 dolara bivšem ratniku što se i dalje bori protiv poodmaklog stadijuma karcinoma pluća, ne bi jedan deo ovog dara završio i u rukama dečaka, između dva stranca koja čak ne mogu međusobno ni da se vide - oči u oči.

Primivši u beogradskom dopisništvu "Vesti" donaciju od 600 dolara, koja će mu dobro doći za nove kure skupih citostatika, ovaj mladi čovek se digao i rekao da će se brzo vratiti nazad.

Uskoro smo za nekih pola sata videli opet na vratima Sašu Milovanovića sa velikim novogodišnjim paketom. Pružio nam ga je i poručio: "Molim vas da prvom detetu koje dođe u Humanitarni most, a nadam se da će biti dečak, jer sam kupio i igračku, predate od mene. Ovaj poklon namenio sam ne samo za zdravlje svog sina Vasilija koji nema još ni godinu dana, već i za zdravlje nepoznatog mališana...".

Idući dan na vratima "Vesti" se pojavio 11-godišnji Aleksandar Smukov u pratnji svoje majke Aleksandre, žene koja nosi teški krst. Ova Hercegovka iz Mostara rodila je troje dece sa poljoprivrednikom Dušanom iz Srema: dve bliznakinje 13-godišnjakinje Ivanu i Nikolinu, obe obolele od posledica cerebralne paralize, potpuno nepokretne, i zdravog dečaka Aleksandra koji je zbog malignog tumora izgubio vid na oba oka pre nekoliko godina.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

U ime svoje porodice, kojoj čitaoci "Vesti" pomažu i bez apela, primila je tri dara: 250 dolara iz Melburna, 100 dolara Rajke Tarlać i njenih prijatelja iz Sidneja, kao i 75 dolara porodice stalnih donatora Ljiljane i Slobodana Joksića, takođe iz Sidneja. Majka se obradovala iznenadnim poklonima, deo je odvojila za porodičnu slavu Nikoljdan, a sve ostalo ide za pomoć njenoj hendikepiranoj deci. "Šta god da kažem, malo je, hvala prijatelji, znani i neznani", poručila je ova mlada žena.

A. Čukić
Dar nepoznatom dečaku: Saša Milovanović

Dečak vidi srcem

Novogodišnjem paketu kojeg je ostavio bivši vojnik Saša Milovanović najviše se obradovao Aleksandar, odmah ga je uz pomoć majke razvezao i opipao igračku uz uzvik oduševljenja:

"Ista je kao i ona koja se pokvarila... Ove čokolade i bombone ću da podelim svojim sestrama", veselo je rekao dečak koji je nedavno boravio u Firenci sa grupom vršnjaka, pohvalio Italijane na gostoprimstvu, a svojim veštinama u Danu belog štapa, održanog u Zemunu, osvojio drugo mesto. Bravo, Aleksandre.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Otputovalo pismo zahvalnosti
HUMANITARNI MOST Radost u skromnom domu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online