Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 23.10.2015.
12:00
B. Grujić - Vesti - Foto: B. Grujić A

Puna usta toplih sendviča

Obradovala nas je humanost čitalaca "Vesti" i donatora koji shvataju dramatičnu situaciju i bezizlaz naše porodice. Imamo sedmoro dece, hvala bogu svi su zdravi, od toga njih petoro se uspešno bavi sportom, dobri su đaci u školi i redovni na nastavi i treninzima, osvajaju medalje, a vesele se korici hleba i sendviču sa najjeftinijom salamom, jer za bolje jednostavno nemamo.

B. Grujić
Korica hleba i čaša mleka: Kraljevska večera za male Zoriće

Ove donacije od 300 evra koju nam je uputio humani čovek Boško Vukić iz Filingena u Nemačkoj i 100 dolara od zemljakinje Sonje iz Australije, Zrenjaninke iz Šumica, dobro će nam doći da nabavimo koji kubik drva za ogrev, jer evo zima je na pragu, a baš smo se istrošili kako bismo svakom od dece kupili kompletan školski pribor i nešto odeće, dukseve, farmerice i nove patike, u jednom dahu priča Marija Zorić, koja je prethodnih dana bila na nekoliko razgovora vezanih za posao i najverovatnije će uskoro početi da radi honorarno u jednom zrenjaninskom privatnom gerontološkom centru.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Veliko hvala i Bošku i Sonji. U jednom danu dve radosti. Supruga Marija se vratila sa osmehom i uskoro će početi da radi, neće to biti neki veliki novčani prihod, ali nama će i te kako dobro doći. Druga radost su svakako ove donacije, spas i svetlo u mračnom tunelu, jer već sam video krah naše porodice... Uplašio sam se zime i hladnih dana koji su već došli. Ložićemo stari smederevac na drva i bar deci neće biti hladno u kućerku u kojem smo praktično svi u jednoj sobici, jer ostale se ne greju. Treća radost, bar moja, jeste kada vidim naše dečake i devojčice kako nasmejani dođu iz škole i sa još većim osmehom idu na svakodnevne treninge... Sve ostalo je naravno moja briga i briga moje supruge, ali valjda će i nama poći nabolje... - dodao je Predrag Zorić, uz napomenu da i ne pomišljaju da uključuju peć na struju, koju su Zorići zahvaljujući ranijim donacijama čitalaca "Vesti" ponovo dobili. Znaju da je električna struja skupa i maksimalno je štede, upaljena je samo jedna sijalica zbog dece i učenja.

Uručenje: Novac ide za hranu i drva

Aukcija slika

Slikar, 35-godišnji Željko Popov, rođen u Zrenjaninu, a koji je usavršavao svoj talenat u Danskoj i poslednjih godina na Tajlandu, poklonio je u ime humanosti pet svojih modernističkih slika koje će ovih dana biti prodate na humanitarnoj aukciji "Vesti". Sav prihod biće poklonjen porodici Zorić, za lepše sutra njihove dece. Hvala na lepoj donaciji.

Jedan lep dan

Proslavljeni sportista Slobodan Popov i veliki prijatelj porodice Zorić iz Zrenjanina, ali ujedno i trener mališana koji kod njega treniraju kik i savate boks, uručio je u prisustvu novinara "Vesti" donaciju našeg dobrotvora Boška Vukića iz Filingena u iznosu 300 evra i 100 AUD plemenite Sonje iz Australije koja im je baš dobrodošla, s obzirom na to da su stubovi devetočlanog domaćinstva tata Predrag i majka Marija nezaposleni i žive u ruševnoj podstanarskoj sobi.



 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Gola istina jednog invalida
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online