Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 02.07.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti A

Molbu paćenika uslišila Eparhija gornjokarlovačka

Višestruki apel 26-godišnjeg Gorana Arsića iz Graca kod Vučitrna konačno je neko čuo.

Vesti
Sreća za Vidovdan: Goran Arsić sa ocem i bratom

U pismu koje je napisao 2013. prethodnoj i aktuelnoj vlasti u Srbiji, kazao je:

"Volim moje Kosovo, volim moje selo, moj narod, moje ljude, moje običaje, tradiciju... Zašto mi sude zbog toga što želim da ostanem ovde? Zašto imam osećaj da sam ovca među hiljadu vukova oko mene? Zašto Srbija ne stane iza mene i ne kaže: Ti si naš ponos i borba, ostaješ sa nama? Zašto mi ne daju bilo kakav posao, nešto od čega ću da živim i da stvorim porodicu ovde? Da li ja tražim mnogo? Samo malo nade za bolje sutra. Ne kažnjavajte me što sam ostao da se borim za ognjište predaka, mog pradede solunca Grujice, za naš kućni prag, već pomozite, ako možete."

Prava adresa

- Mnogi ljudi traže novac jer na žalost vlada velika nemaština i zaista je teško proceniti kome je pomoć najpotrebnija. Siguran sam da ovaj put novac odlazi u prave ruke i da će krava Arsićima bar malo olakšati sumornu svakodnevicu - rekao je vladika Gerasim.

Goran je čekao. Ali je i strpljenje ove siromašne sedmočlane porodice bilo pri kraju. Uputio je Goran ovih dana novo dirljivo pismo na brojne adrese, a jedno je stiglo Odboru za pomoć Srbima s Kosova i Metohije u Banjaluci, koji je godinama sprovodio akcije za pomoć Srbima na Kosmetu, u kome je ponovio:

"Radio bih bilo šta da zaradim novac za kravu, mogu i cipele ljudima na ulici da čistim. Radio bih bilo šta na ovom svetu, samo da kupim roditeljima lekove i da prehranim porodicu. Spreman sam da dođem gde god ako je neko voljan da me zaposli. Obišao sam bolnice na Kosovu, pisao Vladi Srbije, ali svi me upućuju na Biro za zapošljavanje, na čijoj sam evidenciji već šest godina", kaže Arsić koji je završio medicinku školu s odličnim prosekom, ali mu je zaposlenje nedosanjan san.

Živi sa obolelim roditeljima i dva brata, a jedini prihod je 90 evra socijalne pomoći. Nemaština je još teža jer svaku noć ležu u krevet u strahu od napada Albanaca ne znajući da li će osvanuti živi.

Vapaj 26-godišnjaka uslišila je Eparhija gornjokarlovačka. Vladiku gornjokarlovačkog Gerasima je potresla priča o porodici Arsić.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

"Čim sam pročitao tekst o teškoj sudbini Arsića odlučio sam da obezbedim neophodni novac. Dirnula me njihova životna priča i poželeo sam da im što pre pomognem. Poslali smo im 1.500 evra putem Vestern uniona kako bi što pre kupili kravu", kaže vladika Gerasim. I učinio ovim gestom Arsiće srećnim, kakvi nisu već godinama bili.

Suze radosnice

Posle neverice da im je neko ipak poklonio novac za kravu, Goran se zaplakao od radosti:

- Za te pare možemo kupiti baš dobru kravu. Pazićemo je kao da je deo naše porodice, kao oči u glavi - poručio je Arsić i već počeo da priprema štalu.





 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online